Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 915 kJ / 2 131 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 170,52 g |
| Tuky | 144,23 g |
| Vláknina | 12,56 g |
| Cholesterol | 1,44 g |
| Sodík | 2,35 g |
| Sůl | 5,62 g |
| Sacharidy | 33,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso rozkrojíme na plát a naklepeme, osolíme a opepříme.
Krok 2: Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, pak přidáme nakrájenou jednu cibuli a polovinu sádla. Přidáme nakrájenou kapii a orestujeme, vmícháme hrášek a vejce, osolíme a opepříme. Promícháme.
Krok 3: Směs naneseme na plát masa a pevně stočíme a svážeme potravinářským provázkem.
Krok 4: Na zbytku sádla roládu zprudka opečeme ze všech stran a i s výpekem přendáme do pekáčku.
Přidáme bylinky, nakrájenou druhou cibuli a nasekaný česnek. Krok 5: Podlijeme vývarem a pečeme přikryté v troubě na 190 °C.
Během pečení obrátíme a podle potřeby přidáme vývar. Pečeme doměkka. Krok 6: Měkkou roládu vyjmeme a následně odstraníme provázek. Výpek vysmahneme, zaprášíme moukou a paprikou, promícháme a podlijeme vývarem. Povaříme, přecedíme a nakonec vložíme lžičku másla a odstavíme.
Přidáme bylinky, nakrájenou druhou cibuli a nasekaný česnek. Krok 5: Podlijeme vývarem a pečeme přikryté v troubě na 190 °C.
Během pečení obrátíme a podle potřeby přidáme vývar. Pečeme doměkka. Krok 6: Měkkou roládu vyjmeme a následně odstraníme provázek. Výpek vysmahneme, zaprášíme moukou a paprikou, promícháme a podlijeme vývarem. Povaříme, přecedíme a nakonec vložíme lžičku másla a odstavíme.
Zveřejněno 20. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Telecí roláda s omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR2XB
Moje poznámka
Telecí roláda s omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR2XB
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 17 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 18 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 20 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené maso
Anytram před 23 minutami
Expresní svíčková na smetaně
DenisaS. před 27 minutami
Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou
habis před 27 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Vytvarnik před 43 minutami
Panenka v sýrovém těstíčku
Sahula před 44 minutami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 1 hodinou
Domácí česnečka
Milan68 před 1 hodinou
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 1 hodinou
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 1 hodinou
Plovdivské maso
PaveL2002 před 2 hodinami
Suroviny:
kýta telecí,
sůl,
pepř,
slanina,
cibule,
hrášek sterilovaný,
kapie,
vejce,
sádlo,
vývar hovězí,
paprika sušená sladká,
česnek,
mouka hladká,
tymián,
rozmarýn,
máslo
Komentáře (4)