Gnocchi s masem a smetanovo-houbovou omáčkou
Máte rádi gnocchi? V kombinaci s opečeným vepřovým masem, houbami a smetanovo-horčičnou omáčkou vám určitě budou chutnat. Podávejte je posypané nakrájenou petrželkou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 532 kJ / 1 800 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,15 g |
| Tuky | 56,12 g |
| Vláknina | 19,30 g |
| Cholesterol | 198 mg |
| Sodík | 2,88 g |
| Sůl | 7,01 g |
| Sacharidy | 204,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Gnocchi vložíme do vroucí, osolené vody a počkáme než vyplavou, poté scedíme.
Krok 2: Na rozpálenou pánev dáme lžičku oleje a přidáme uvařené gnocchi. Průběžně prohazujeme dokud nejsou gnocchi opečené dozlatova, poté dáme stranou.
Krok 3: Kýtu očistíme a nakrájíme na tenké proužky.
Maso dáme na rozpálenou pánev, přidáme druhou lžičku oleje a opékáme, než se maso zatáhne, poté přidáme houby a 3 minuty opékáme společně s masem. Krok 4: Maso a houby zalijeme vodou, pro výraznější chuť můžeme přidat houbový bujón a přikryjeme pokličkou. Krok 5: Dusíme cca 10 minut, poté přidáme hořčici, sůl a pepř, promícháme a necháme dusit ještě 15-20 minut. Krok 6: Do hrníčku nalijeme smetanu, přidáme lžíci hladké mouky a pořádně promícháme, abychom se zbavili hrudek. Krok 7: Tuto směs vlijeme za stálého míchání do omáčky a necháme vařit do zhoustnutí zhruba 10-15 minut. Krok 8: Plotnu vypneme a nakonec do jídla vmícháme nakrájenou petrželku.
Maso dáme na rozpálenou pánev, přidáme druhou lžičku oleje a opékáme, než se maso zatáhne, poté přidáme houby a 3 minuty opékáme společně s masem. Krok 4: Maso a houby zalijeme vodou, pro výraznější chuť můžeme přidat houbový bujón a přikryjeme pokličkou. Krok 5: Dusíme cca 10 minut, poté přidáme hořčici, sůl a pepř, promícháme a necháme dusit ještě 15-20 minut. Krok 6: Do hrníčku nalijeme smetanu, přidáme lžíci hladké mouky a pořádně promícháme, abychom se zbavili hrudek. Krok 7: Tuto směs vlijeme za stálého míchání do omáčky a necháme vařit do zhoustnutí zhruba 10-15 minut. Krok 8: Plotnu vypneme a nakonec do jídla vmícháme nakrájenou petrželku.
Zveřejněno 22. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gnocchi s masem a smetanovo-houbovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6vrr
Moje poznámka
Gnocchi s masem a smetanovo-houbovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6vrr
Nejnovější recepty
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 2 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 2 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 9 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno 19. 10. 2025 15:32:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Závin tažený jablečný
Majkaa před 50 minutami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 2 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 2 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 2 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 2 hodinami
Španělské ptáčky
Jan@Novy před 2 hodinami
Domácí šunka z králičího masa
Romanesku před 3 hodinami
Kuře na paprice
Kajkajak před 3 hodinami
Tažený štrúdl
Majkaa před 3 hodinami
Pomazánka ala krab (krabí tyčinky)
Nippon před 3 hodinami
Suroviny:
gnocchi,
kýta vepřová,
houby mražené,
olej,
voda,
smetana na vaření,
hořčice,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
petrželka,
bujón houbový
Komentáře (2)