Krůtí játra v hořčičné omáčce s medvědím česnekem
Játra jsou poměrně opomíjenou surovinou, a to i když jsou levná, plná vitamínů a při správné přípravě lahodná. Vyzkoušejte je v lehce pikantní omáčce s dijonskou hořčicí, smetanou a medvědím česnekem a jistě si pochutnáte.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 115 kJ / 1 222 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,37 g |
Tuky | 77,80 g |
Vláknina | 13,40 g |
Cholesterol | 2,15 g |
Sodík | 756 mg |
Sůl | 1,89 g |
Sacharidy | 26,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra očistíme. Šalotku nakrájíme najemno.
Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejeme máslo a opečeme kousky jater. Přidáme šalotku a společně chvíli restujeme.
Krok 3: V trošce vody rozmícháme lžíci mouky. Játra zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Zašleháme připravenou mouku, mírně osolíme a necháme provařit cca 20 minut.
Krok 4: Před koncem přidáme dijonskou hořčici, smetanu a ještě krátce povaříme. Na závěr vmícháme jemně krájený medvědí česnek a dochutíme pepřem.
Zveřejněno 12. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí játra v hořčičné omáčce s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWnEG
Moje poznámka
Krůtí játra v hořčičné omáčce s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWnEG
Nejnovější recepty
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 1 hodinou
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 11 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 12 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 13 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 1 hodinou
Špagety s mletým masem
Macek13 před 1 hodinou
Cuketové placičky
kachlicka77 před 2 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 3 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 3 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 4 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 5 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 6 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 6 hodinami
Suroviny:
játra krůtí,
cibule šalotka,
hořčice dijonská,
mouka,
vývar drůbeží,
smetana ke šlehání,
pepř bílý mletý,
sůl,
ghee,
česnek mědvědí
Komentáře (3)