Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra na slanině, paprikách a rajčatech

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 35 min

70 min (35 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Játra bychom do svého jídelníčku měli jednou za čas zařadit, protože jsou skvělým zdrojem vitamínů a minerálních látek. Zde jsou obohacena o papriku a rajčata, pikantnost jim dodá klobása a česnek. Zkuste ochutnat.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 619 kJ /
1 582 kcal
Bílkoviny108,04 g
Tuky99,94 g
Vláknina11,92 g
Cholesterol 1,61 g
Sodík 2,13 g
Sůl5,50 g
Sacharidy58,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hlubší pánve dáme nakrájenou slaninu, rozškvaříme a přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Orestujeme a přilijeme trošku oleje. Krok 2: Játra nakrájíme na plátky silné asi 1-1,5 cm. Vložíme do pánve a opečeme z obou stran. Krok 3: Játra vyjmeme, výpek vysmahneme. Zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vývarem, přidáme protlak, pepř, promícháme a játra vrátíme zpět. Krok 4: Pak přidáme na proužky nakrájené papriky, nasekaný česnek, spařená, vnitřku zbavená nakrájená rajčata a na kolečka nakrájenou klobásu. Krok 5: Podusíme a nakonec osolíme.

Zveřejněno 5. 7. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na slanině, paprikách a rajčatech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5y7LA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na slanině, paprikách a rajčatech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5y7LA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra vepřová, cibule, slanina, paprika čerstvá bílá, rajče, klobása pikantní, česnek, protlak rajčatový, vývar masový, mouka hladká, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu