Králík na víně se smetanou a játry
Králičí maso se podává zpravidla při slavnostních příležitostech. Maso je dobré prošpikovat, aby nebylo suché a během pečení jej obracet a přelévat výpekem. K masu je vhodná také smetanová omáčka a jako zpestření také restovaná játra na másle.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 604 kJ / 1 339 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,87 g |
| Tuky | 124,37 g |
| Vláknina | 4,70 g |
| Cholesterol | 193 mg |
| Sodík | 1,75 g |
| Sůl | 4,35 g |
| Sacharidy | 26,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Porce králíka prošpikujeme částí slaniny, osolíme a opepříme a necháme 2 hodiny odležet (nebo přes noc).
Krok 2: Na zbytku nakrájené slaniny osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme máslo a porce králíka opečeme. Přidáme bobkové listy, pepř a nové koření.
Krok 3: Podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme v troubě doměkka za občasného přelívání masa výpekem a obracení masa.
Krok 4: Měkké maso vyjmeme, koření vyndáme a vyhodíme. Šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vínem a smetanou, ve které rozmícháme hořčici. Povaříme.
Krok 5: Játra nakrájíme na kousky a orestujeme na másle, osolíme a opepříme a rozdělíme na talíře s omáčkou.
Zveřejněno 21. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na víně se smetanou a játry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPwjg
Moje poznámka
Králík na víně se smetanou a játry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPwjg
Nejnovější recepty
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 7 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 16 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 17 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 17 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 18 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno 3. 12. 2025 21:27:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Biskupský chlebíček II
káťa před 3 hodinami
Pomazánka "Uheráček"
Kajkajak před 4 hodinami
Krupičná kaše
Kajkajak před 4 hodinami
Vločková kaše
Kajkajak před 4 hodinami
Těstoviny s omáčkou ze špenátu a čerstvého smetanového sýru
poirotka před 6 hodinami
Kakaová roláda V2
Ketynna před 7 hodinami
Nejlepší marokánky
kocourer před 7 hodinami
Rumové kuličky s kokosem
Jarrmila před 8 hodinami
Vanilkové rohlíčky ořechové
Susanna před 8 hodinami
Vepřová plec se zeleninou na smetaně
Sahula před 8 hodinami
Suroviny:
králík,
sůl,
pepř mletý,
slanina,
máslo,
cibule,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
víno bílé,
mouka hladká,
smetana,
hořčice plnotučná,
játra králičí,
máslo,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (3)