Křehká a voňavá kachna jako z asijského bistra
Na křehká kachní prsa s křupavou kůrčičkou nemusíte chodit do nejbližšího asijského bistra, ale můžete je připravit v pohodlí vaší kuchyně. Krásně voňavé maso podávané se zelným salátem, rýží a aromatickou omáčkou, vám připomene chuť Asie.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 848 kJ / 920 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,40 g |
Tuky | 0,98 g |
Vláknina | 6,05 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 14,53 g |
Sůl | 34,70 g |
Sacharidy | 205,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce nalijeme vodu (na dvě prsa asi jeden litr), přidáme všechny ingredience na uvaření a přivedeme k varu. Vložíme maso a vaříme 90 minut. Necháme úplně vychladnout (můžeme připravit i den předem). Vývar uschováme.
Krok 2: Zelí nakrájíme na nudličky, mrkev také. Spaříme vařící vodou a necháme 5 minut, pak propláchneme studenou vodou a dobře vymačkáme.
Krok 3: Přidáme sůl, cukr, ocet, sušený česnek, opepříme a pokapeme troškou sezamového oleje. Promícháme a necháme odležet v ledničce (můžeme i přes noc).
Krok 4: Suroviny na omáčku vložíme do hrnce, přidáme část vývaru (podle toho, kolik chceme omáčky) a přivedeme k varu. Zahustíme Solamylem rozpuštěným ve studené vodě a za stálého míchání povaříme.
Krok 5: Smícháme suroviny na obalení, přidáme studenou vodu a rozmícháme - těsto by mělo být trošku hustší než na palačinky.
Krok 6: Vychladlá kachní prsa dobře osušíme. Namočíme v těstíčku spodní částí - kůže musí zůstat suchá.
Krok 7: Smažíme ve vyšší vrstvě oleje asi 5 minut, dokud není kachna z obou stran zlatavá. Necháme minutku odležet a nakrájíme ostrým nožem na plátky.
Krok 8: Na talíř nandáme rýži, zelný salát, na něj položíme nakrájenou kachnu. Omáčku podáváme v misce zvlášť.
Zveřejněno 1. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehká a voňavá kachna jako z asijského bistra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2QVn
Moje poznámka
Křehká a voňavá kachna jako z asijského bistra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2QVn
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 4 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 5 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 6 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 9 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 10 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 11 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 12 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 12 hodinami
Suroviny:
prsa kachní,
voda,
omáčka sojová,
sůl,
zázvor,
česnek,
víno rýžové,
badyán,
skořice celá,
omáčka sojová,
omáčka sojová tmavá,
ústřicová omáčka,
česnek sušený,
med,
víno rýžové,
cukr třtinový,
pasta chilli,
pepř,
zázvor sušený,
prsa kachní,
solamyl,
sůl,
mouka hladká,
solamyl,
kypřící prášek,
sůl,
olej,
zelí bílé,
mrkev,
sůl,
cukr,
ocet rýžový,
pepř mletý,
česnek sušený,
olej sezamový,
rýže
Komentáře (2)