Žitné placičky
K přípravě těchto nadýchaných a křupavých placiček stačí jen několik surovin. Nejprve necháme vzejít kvásek, přidáme mouku, vločky a koření a vypracujeme těsto, které necháme vykynout a poté smažíme na pánvi. Na závěr můžeme placičky potřít česnekem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 615 kJ / 4 210 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,43 g |
| Tuky | 307,77 g |
| Vláknina | 39,36 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,82 g |
| Sůl | 12,00 g |
| Sacharidy | 296,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve rozdrobíme droždí do misky, přidáme cukr a teplou vodu (ne horkou). Necháme vzejít.
Krok 2: Mezitím smícháme ostatní suroviny. Vzešlé droždí přilijeme k mouce a zaděláme těsto. Je-li třeba, přilijeme trochu vody. Těsto necháme kynout asi 20 minut.
Krok 3: Připravíme hlubší pánev, nalijeme do ní olej a rozehřejeme ho.
Krok 4: Lžící nabíráme těsto, na pánvi z něj vytvoříme placičky a usmažíme je.
Krok 5: Po usmažení z nich odsajeme přebytečný olej papírovými utěrkami. Placičky můžeme potírat česnekem.
Zveřejněno 10. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žitné placičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zp6Wy
Moje poznámka
Žitné placičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zp6Wy
Nejnovější recepty
Vepřové kung-pao
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 5 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 8 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 9 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 11 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
jarmilasch před 57 minutami
Obyčejné domácí rohlíky
hufak před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Petulino před 1 hodinou
Banánový chlebíček II
Krize před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Mapa56 před 1 hodinou
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Geressha před 1 hodinou
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
Kajkajak před 2 hodinami
Banánové vafle
Hajecna Katka před 3 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
L.Komrska před 4 hodinami
Budapešťská pomazánka
VerkaDvorakova před 4 hodinami
Suroviny:
droždí,
cukr,
voda,
mouka žitná,
vločky ovesné,
mouka hladká,
chilli,
sůl,
kmín mletý,
koření bylinkové,
olej,
česnek
Komentáře (3)