Kuřecí vývar z papiňáku
Kuřecí vývar je všelék a dokáže postavit na nohy. Nejlepší je dlouho tažený, avšak ne vždy je na něj čas. Proto máme možnost jej uvařit v tlakovém hrnci, tedy papiňáku. Jak na to vám přiblížíme v tomto receptu.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 842 kJ / 201 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,27 g |
Tuky | 1,29 g |
Vláknina | 14,36 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 106 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 36,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do papiňáku vložíme kuřecí skelet, celá rajčata, očištěnou papriku, cibuli i česnek včetně slupky, bobkový list, celý pepř a nové koření. Vše zalijeme studenou vodou, papiňák zavřeme a přivedeme k varu. Vaříme cca 50minut.
Krok 2: Z papiňáku vyjmeme skelet a zeleninu. Na čistý hrnec posadíme cedník, přes cedník dáme tenké plátýnko a vývar přecedíme. Zbavíme jej tak malých částí a přebytečného tuku. Nyní můžeme přelít zpět do vymytého papiňáku, nebo nechat v hrnci.
Krok 3: Dvě mrkve a kořenovou petržel očistíme a nakrájíme na půlkolečka, přidáme sekanou petrželku a maso obrané z vařeného skeletu. Vše znovu přivedeme k varu a zeleninu vaříme do změknutí. Poté přidáme cca 1/3 lžíce polévkového koření (nejvíce se mi osvědčil gemüse brühe z DM drogerie, který má i dobré, čisté složení), dle chuti dosolíme a případně opepříme. Chvíli povaříme a můžeme podávat.
Zveřejněno 8. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí vývar z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRr5X
Moje poznámka
Kuřecí vývar z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRr5X
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 9 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 10 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 20 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 12 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 13 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 15 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 15 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 15 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 16 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 17 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 17 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 19 hodinami
Suroviny:
kuře,
mrkev,
petržel,
paprika čerstvá červená,
rajče,
česnek,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
koření polévkové,
sůl,
pepř mletý,
petrželka,
voda
Komentáře (5)