Zelníky nasladko
Věděli jste, že zelí lze použít i do moučníku? Tradiční kynuté bochánky z Rychnovska, plněné karamelizovaným hlávkovým zelím, potřené škvařeným máslem a sypané směsí cukru a skořice vám zachutnají. Ale pozor dietní opravdu nejsou!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 143 kJ / 3 858 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,01 g |
Tuky | 179,80 g |
Vláknina | 26,20 g |
Cholesterol | 823 mg |
Sodík | 631 mg |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 482,94 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelníky nasladko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk21n
Moje poznámka
Zelníky nasladko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk21n
Nejnovější recepty
Švestkový džem
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno před 5 hodinami
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno před 8 hodinami
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno před 21 hodinami
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno před 21 hodinami
Medailonky se žampiony a paprikami
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
k.klemesova@gmail.com před 23 minutami
Dýňová polévka s uzeným
EvaSeba před 51 minutami
Pikantní švestkové chutney
tomas.zbornik před 1 hodinou
Moje ledová káva (bez šejkru)
Cipinka před 2 hodinami
Uzený losos se špenátem a cibulovou rýží
imzlin@seznam.cz před 2 hodinami
Teplý salát ze zelené čočky s filátkem z tresky
TondaJ před 2 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
MichalBorna před 3 hodinami
Čalamáda "Uncle Bens"
JitkaSubertova před 3 hodinami
Překvapivá, smažená drůbeží játra
skrona před 5 hodinami
Lehký salát z ledového salátu
helen.fon@seznam.cz před 7 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
kvasnice,
máslo,
cukr,
mléko,
žloutek,
sůl,
olej,
zelí,
olej,
cukr,
pepř mletý,
máslo,
cukr moučkový,
skořice mletá
Komentáře (10)
Pokud by někoho tato náplň zajímala, tak dělávám takto: 500 g nakrouhaného zelí spaříme a ve velmi malém množství vody dusíme doměkka s troškou soli. Pak přidáme zhruba 40 g másla, 50 g cukru, 50 g namočených rozinek, ochutíme mletou skořicí, pokud je třeba tak malinko dosolíme a po vychladnutí použijeme.