Zelníky nasladko
Věděli jste, že zelí lze použít i do moučníku? Tradiční kynuté bochánky z Rychnovska, plněné karamelizovaným hlávkovým zelím, potřené škvařeným máslem a sypané směsí cukru a skořice vám zachutnají. Ale pozor dietní opravdu nejsou!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 143 kJ / 3 858 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,01 g |
Tuky | 179,80 g |
Vláknina | 26,20 g |
Cholesterol | 823 mg |
Sodík | 631 mg |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 482,94 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelníky nasladko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk21n
Moje poznámka
Zelníky nasladko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk21n
Nejnovější recepty
Pohanka s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 14 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 18 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 10 hodinami
Krenex
dragomirac před 12 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 12 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 12 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 12 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 13 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 13 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 13 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
kvasnice,
máslo,
cukr,
mléko,
žloutek,
sůl,
olej,
zelí,
olej,
cukr,
pepř mletý,
máslo,
cukr moučkový,
skořice mletá
Komentáře (10)
Pokud by někoho tato náplň zajímala, tak dělávám takto: 500 g nakrouhaného zelí spaříme a ve velmi malém množství vody dusíme doměkka s troškou soli. Pak přidáme zhruba 40 g másla, 50 g cukru, 50 g namočených rozinek, ochutíme mletou skořicí, pokud je třeba tak malinko dosolíme a po vychladnutí použijeme.