Koblihy s džemem a nutelou
Nejlepší koblihy jsou čerstvé a doma usmažené. Větší množství žloutků v tomto velmi jemném těstě se po upečení postará o dokonalý chuťový zážitek.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 856 kJ / 4 268 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,14 g |
Tuky | 146,52 g |
Vláknina | 21,36 g |
Cholesterol | 1,98 g |
Sodík | 641 mg |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 584,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do ohřátého mléka rozdrobíme droždí, lžíci cukru a mouky a metličkou rozmícháme. Necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Do prosáté a osolené mouky přidáme kvásek, zbytek cukru a rum.
Krok 3: Nakonec rozšleháme žloutky a s rozehřátým tukem vmícháme do těsta.
Krok 4: Necháme v klidu na teplém místě kynout. Bude to trvat asi hodinu.
Krok 5: Těsto rozválíme na tloušťku cca 1 cm a sklenicí vykrajujeme kolečka. Na 1 prázdné kolečko dáme náplň (v mém případě nutela a banánovo-nektarinkový džem) a dalším prázdným kolečkem přikryjeme.
Krok 6: Konce pořádně přimáčkneme. Jde to i vidličkou.
Krok 7: Necháme ještě chvilku kynout. Na pánvičce si rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a koblihy smažíme z obou stran dozlatova.
Krok 8: Usmažené koblihy vyndaváme na ubrousek a necháme okapat přebytečný tuk. Nakonec je pocukrujeme.
Zveřejněno 30. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koblihy s džemem a nutelou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQvX
Moje poznámka
Koblihy s džemem a nutelou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQvX
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 4 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 5 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 15 minutami
Špenátová polévka
brtna před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 2 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 3 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 3 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 4 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 5 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 6 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 6 hodinami
Tématické fráze:
plněné koblihy,
koblihy recept,
koblížky s nutelou,
jak plnit koblihy,
koblihy plněné nutelou,
smažené koblihy s marmeládou,
koblížky plněné nutelou,
plněné kobližky,
jak se plní koblihy,
domácí plněné koblihy,
recept na koblížky s nutelou,
recept na plněné koblihy,
koblihy,
koblihy plněné,
plnění koblih,
domácí koblihy s nutelou,
koblížky s džemem,
plněné koblihy recept,
koblihy s pudingem,
koblihy s čokoladou
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí,
mléko,
sůl,
cukr moučkový,
rum,
máslo,
žloutek,
marmeláda,
olej
Komentáře (11)
Dělala jsem koblihy prvně a první várka se povedla na výbornou a druhá nějak nedržela pohromadě, taže to vypadá, jako když jsou dvě koblihy promazané nutellou
Samozřejmně za tvojí snahu dávám bodíka