Veganský prejt
Veganský prejt je plný luštěnin, pohanky a krup. Je skvělou náhražkou klasického zabíjačkového prejtu a obsahuje mnoho důležitých živin pro naše tělo. Suroviny namočíme, uvaříme a pak společně zapečeme v pekáčku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 587 kJ / 1 574 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,96 g |
Tuky | 8,64 g |
Vláknina | 102,62 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,79 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 260,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Večer namočíme, každé zvlášť, fazole, pohanku a kroupy.
Krok 2: Druhý den vodu vyměníme a všechno uvaříme doměkka, opět každé zvlášť. Každá surovina se vaří jinak dlouho, tak proto zvlášť.
Krok 3: Na oleji necháme změknout velkou pokrájenou cibuli a čtyři stroužky česneku, přidáme postupně uvařené a scezené fazole, pohanku a kroupy.
Krok 4: Osolíme, přidáme 2 lžíce sójové omáčky a vydatně okořeníme čerstvě mletým pepřem a majoránkou.
Krok 5: Chvíli společně dusíme, aby se propojily chutě. Když se hmota trochu rozvaří, není to na škodu.
Krok 6: Narovnáme do vymaštěného pekáčku, pečeme na 220 °C půl hodiny, dokud se neudělá kůrčička.
Krok 7: Podáváme s brambory a kysaným zelím.
Zveřejněno 16. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Veganský prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31yVp
Moje poznámka
Veganský prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31yVp
Nejnovější recepty
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno před 7 hodinami
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno před 8 hodinami
Čalamáda
Přidáno před 8 hodinami
Švestkový crumble s ořechy
Přidáno před 9 hodinami
Cizrnový teplý salát s rybou
Přidáno před 10 hodinami
Muffiny se švestkami a mákem
Přidáno 12. 9. 2025 20:48:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tenký koláč z tvarohu a švestek s drobenkou
esso před 1 hodinou
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Theodora před 4 hodinami
Smažená rýže s vejci a krevetami
DagmarK před 4 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
Nikijaho před 4 hodinami
Polévka z hlívy
MichaelaKulova před 4 hodinami
Banánové muffiny s kousky čokolády
kacaba10 před 6 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 8 hodinami
Karamelové zelí
Jaroslav.gois@gmail.com před 8 hodinami
Suroviny:
fazole červené,
pohanka,
kroupy ječné,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
omáčka sojová,
olej
Komentáře (6)
Jinak děláme taky a výborné!!! (Prostě žraso).
Lze kombinovat i jinak, např. černé fazole, černá čočka, čirok....