Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Veganský prejt

Veganský prejt je plný luštěnin, pohanky a krup. Je skvělou náhražkou klasického zabíjačkového prejtu a obsahuje mnoho důležitých živin pro naše tělo. Suroviny namočíme, uvaříme a pak společně zapečeme v pekáčku.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janatka janatka

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 45 min + namočení přes noc

90 min (45 min příprava + 45 min tepelná úprava, + namočení přes noc )

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 587 kJ /
1 574 kcal
Bílkoviny64,96 g
Tuky8,64 g
Vláknina102,62 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,79 g
Sůl4,20 g
Sacharidy260,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Večer namočíme, každé zvlášť, fazole, pohanku a kroupy. Krok 2: Druhý den vodu vyměníme a všechno uvaříme doměkka, opět každé zvlášť. Každá surovina se vaří jinak dlouho, tak proto zvlášť. Krok 3: Na oleji necháme změknout velkou pokrájenou cibuli a čtyři stroužky česneku, přidáme postupně uvařené a scezené fazole, pohanku a kroupy. Krok 4: Osolíme, přidáme 2 lžíce sójové omáčky a vydatně okořeníme čerstvě mletým pepřem a majoránkou. Krok 5: Chvíli společně dusíme, aby se propojily chutě. Když se hmota trochu rozvaří, není to na škodu. Krok 6: Narovnáme do vymaštěného pekáčku, pečeme na 220 °C půl hodiny, dokud se neudělá kůrčička. Krok 7: Podáváme s brambory a kysaným zelím.

TIP: Top 7: Kysané zelí a brambory podle babiček

Zveřejněno 16. 12. 2023

Poznámka autorky janatka

Tento recept mám už dlouho uložený, ale nějak jsem se k němu nemohla odolat to připravit. Je inspirací z FB - kuchařka ze Svatojánku. Musela jsem vyzkoušet. Měla jsem pocit, že to nemůže být jedlé. Takové suroviny smíchat dohromady a má to chutnat jako prejt? Chutná to jako prejt a moc a moc dobře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veganský prejt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31yVp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veganský prejt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31yVp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Tenhle recept je opsaný z kuchařky "Luštěniny ze Svatojánu" od Evy Francové... Tam takových receptů najdete mraky.

Jane: Byla mi inspirací😉, tak jsem vyzkoušela a předala dále. Nevydávám ho za svůj.

alkoterrorist: Díky za inspiraci.

Já osobně bych ještě přidal hrst nadrcených sušených lesních hub pro "masovější" chuť.
Jinak děláme taky a výborné!!! (Prostě žraso).
Lze kombinovat i jinak, např. černé fazole, černá čočka, čirok....:-):-)

:-)<3:yes::yes: recept se mi líbí, určitě udělám pro syna :-K

Suroviny:
fazole červené, pohanka, kroupy ječné, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, majoránka, omáčka sojová, olej

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu