Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Veganský prejt

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janatka janatka

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 45 min + namočení přes noc

90 min (45 min příprava + 45 min tepelná úprava, + namočení přes noc )

Veganský prejt je plný luštěnin, pohanky a krup. Je skvělou náhražkou klasického zabíjačkového prejtu a obsahuje mnoho důležitých živin pro naše tělo. Suroviny namočíme, uvaříme a pak společně zapečeme v pekáčku.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 587 kJ /
1 574 kcal
Bílkoviny64,96 g
Tuky8,64 g
Vláknina102,62 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,79 g
Sůl4,20 g
Sacharidy260,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Večer namočíme, každé zvlášť, fazole, pohanku a kroupy. Krok 2: Druhý den vodu vyměníme a všechno uvaříme doměkka, opět každé zvlášť. Každá surovina se vaří jinak dlouho, tak proto zvlášť. Krok 3: Na oleji necháme změknout velkou pokrájenou cibuli a čtyři stroužky česneku, přidáme postupně uvařené a scezené fazole, pohanku a kroupy. Krok 4: Osolíme, přidáme 2 lžíce sójové omáčky a vydatně okořeníme čerstvě mletým pepřem a majoránkou. Krok 5: Chvíli společně dusíme, aby se propojily chutě. Když se hmota trochu rozvaří, není to na škodu. Krok 6: Narovnáme do vymaštěného pekáčku, pečeme na 220 °C půl hodiny, dokud se neudělá kůrčička. Krok 7: Podáváme s brambory a kysaným zelím.

TIP: Top 7: Kysané zelí a brambory podle babiček

Zveřejněno 16. 12. 2023

Poznámka autorky janatka

Tento recept mám už dlouho uložený, ale nějak jsem se k němu nemohla odolat to připravit. Měla jsem pocit, že to nemůže být jedlé. Takové suroviny smíchat dohromady a má to chutnat jako prejt? Chutná to jako prejt a moc a moc dobře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veganský prejt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31yVp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veganský prejt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31yVp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

alkoterrorist: Díky za inspiraci.

Já osobně bych ještě přidal hrst nadrcených sušených lesních hub pro "masovější" chuť.
Jinak děláme taky a výborné!!! (Prostě žraso).
Lze kombinovat i jinak, např. černé fazole, černá čočka, čirok....:-):-)

:-)<3:yes::yes: recept se mi líbí, určitě udělám pro syna :-K

Suroviny:
fazole červené, pohanka, kroupy ječné, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, majoránka, omáčka sojová, olej

Přidat fotografie receptu