Marocká omeleta
Klasickou snídaňovou omeletu zná snad každý. Pokud ji však chcete trošku ozvláštnit, vyzkoušejte ji připravit na marocký způsob. Omeleta s rajčaty krásně voní po šafránu a římském kmínu.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 616 kJ / 147 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,97 g |
| Tuky | 9,03 g |
| Vláknina | 6,57 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 11 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 12,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šafrán namočíme v trošce vody. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Rajče nařízneme do kříže, namočíme na chvíli do vařící vody, poté zchladíme a slupku slupneme. Nakrájíme na co nejmenší kousky.
Krok 3: Římský kmín necháme na suché rozpálené pánvi rozvonět, poté sundáme z pánve a dáme bokem.
Krok 4: V pánvi, na rozpáleném másle, podusíme cibuli do sklovita. Ne moc rychle, není třeba ji podlévat, jen dusit.
Krok 5: Na cibuli nasypeme římský kmín, papriku a chilli.
Krok 6: Nakrájené rajče přidáme k cibuli a společně dusíme, do té doby než rajče změkne.
Krok 7: Dvě vejce lehce osolíme, rozšleháme a přelijeme pře rajčata. Lehce roztáhneme po celé pánvičce a necháme péct omeletu.
Krok 8: Neobracíme, buď přesuneme na talíř, nebo ponecháme v pánvičce.
Krok 9: Před podáváním posypeme koriandrem nebo petrželkou.
Zveřejněno 29. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marocká omeleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6MN7
Moje poznámka
Marocká omeleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6MN7
Nejnovější recepty
Drážďanská štóla
Přidáno před 1 hodinou
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 11 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí prsa, pečená zelenina a vejce (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Focaccia bez hnětení
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jehněčí guláš
stanavokr před 19 minutami
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 2 hodinami
Brokolice v nivové omáčce
zpravodaj1 před 8 hodinami
Chleba z celozrnné mouky a ovesných vloček
zpravodaj1 před 8 hodinami
Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
zpravodaj1 před 8 hodinami
Tvarohová štola
janatka před 10 hodinami
Rychlá kompotová buchta
brtna před 11 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
bohdana před 11 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
HonzaR před 12 hodinami
Suroviny:
cibule,
máslo,
rajče,
římský kmín celý,
paprika čerstvá červená,
chilli,
šafrán,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)