Kořeněné podmáslové kaiserky
Podmáslové kaiserky jsou vlastně jen klasickým pečivem s trochou sýra v těstě do doby, než sáhneme po koření. Kmín raženky lehce provoní, mletý pepř s paprikou dodá chuť, a pokud nepečete pro děti a použijete i chilli, mohou být raženky příjemně pikantní přílohou klidně ke grilovanému masu.
Suroviny pro 16 kusů
16kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 075 kJ / 2 408 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,34 g |
| Tuky | 52,65 g |
| Vláknina | 18,41 g |
| Cholesterol | 77 mg |
| Sodík | 732 mg |
| Sůl | 1,25 g |
| Sacharidy | 392,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny dáme do formy pekárny (v pořadí tekuté, suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto.
Krok 2: Vykynuté těsto vytáhneme na stůl, propracujeme a rozdělíme na kousky - 12-16. Z každého kousku uděláme malou bulku.
Krok 3: Po krátším předkynutí (cca 10-15 minut) kuličky těsta rukou lehce zploštíme a narazíme omoučenou raznicí téměř až k podložce.
Krok 4: Takto oražené bulky uložíme kynout jednu vedle druhé na plech s pečícím papírem a necháme dokynout před pečením (asi 30 minut).
Krok 5: Vykynuté je postříkáme vodou, posypeme celým kmínem, znovu postříkáme vodou a vložíme upéct do vyhřáté trouby (210-220°C / 16-20 minut).
Krok 6: Toto těsto jde samozřejmě připravit také robotem nebo ručně: V zadělávací míse dobře promícháme všechny suroviny a uhněteme těsto, které zakryjeme složenou utěrkou a necháme v míse asi 45-60 minut vykynout. Pak pokračujeme obvyklým způsobem.
Zveřejněno 7. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kořeněné podmáslové kaiserky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER0Mk
Moje poznámka
Kořeněné podmáslové kaiserky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER0Mk
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 11 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 23 hodinami
Dršťková svačinová polévka
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 4 minutami
Květáková polévka se zeleninou bez smetany
Topmoni před 13 minutami
Sýrovo - kuřecí placičky
Sahula před 1 hodinou
Vepřová játra dušená
Sahula před 1 hodinou
Vepřová játra - luxusní
Sahula před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
karlos.86 před 1 hodinou
Sladkokyselá vepřová játra
Sahula před 1 hodinou
Sladkokyselé vepřové maso
Sahula před 1 hodinou
Perníčky - měkké bez čekání
Dycky před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s kapustou
hippmann před 2 hodinami
Suroviny:
voda,
podmáslí,
sádlo,
sýr nastrouhaný,
sůl,
cukr,
pepř,
kmín drcený,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
mouka chlebová pšeničná,
droždí čerstvé,
kmín celý
Komentáře (5)