Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žloutkové věnečky podle Josefa Maršálka

Žloutkové věnečky jsou fenoménem nejen české cukrařiny. Slavný cukrář Josef Maršálek se podělil o svůj recept na věnečky plněné francouzským crème pâtissière a s citronovou polevou. Krok za krokem si s námi můžete tyto lahodné věnečky připravit i vy doma.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

80 min (40 min příprava + 40 min tepelná úprava)

5. 3. 2024 10:30

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie17 094 kJ / 4 086 kcal
Bílkoviny80,58 g
Tuky165,49 g
Vláknina5,30 g
Cholesterol 1,96 g
Sodík 1,81 g
Sůl4,39 g
Sacharidy541,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

choco._nika: Doporučuji článek z Magazínu, který máte na konci receptu jako TIP, tam se s námi pan Maršálek o svůj recept podělil :-8

choco._nika choco._nika

9. 3. 2024 14:15

Takhle rozhodně Maršálek nedělá věnečky:)

Hella Hella (moderátorka)

5. 3. 2024 22:57

Marie Svarcova: Taky bych do krému dala másla víc. Máslo v těstě je v pořádku.

mika59 mika59

5. 3. 2024 20:44

Marie Svarcova: Podle mě je to v pořádku, na 200g tekutin.

Marie Svarcova Marie Svarcova

5. 3. 2024 20:37

:-)<3:yes::yes: krásné :-K jen mi nějak nesedí v ingrediencích gramy másla .

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: voda, mléko, máslo, cukr krupice, sůl, mouka hladká, vejce, mléko, žloutek, cukr krupice, pudink vanilkový, máslo, rum, lusk vanilkový, cukr moučkový, šťáva citronová, med, olej

TopRecepty.cz

Žloutkové věnečky podle Josefa Maršálka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJnlD