Batátovo-bramborová polévka s mrkví a celerem
Naše známé brambory a jejich exotičtější příbuzné batáty spojíme a připravíme z nich skvělou krémovou polévku. Její chuť zajistí také masový vývar a zelenina orestovaná na másla. Při servírování pak nezapomene na krutonky, kapku smetany a bylinky.
Suroviny pro 1 litr
1 litr
Nutriční hodnoty
Energie | 2 125 kJ / 508 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,18 g |
Tuky | 26,38 g |
Vláknina | 11,94 g |
Cholesterol | 44 mg |
Sodík | 115 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 50,46 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Když už jsem vzala na milost batáty, zkusila jsem z nich uvařit i polévku a musím přiznan, že opravdu všem chutnala.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 3. 2024 14:52
18. 3. 2024 12:55
17. 3. 2024 21:42
17. 3. 2024 21:24
17. 3. 2024 08:23
17. 3. 2024 07:58
16. 3. 2024 20:27
16. 3. 2024 20:06
16. 3. 2024 12:39
16. 3. 2024 11:04
16. 3. 2024 10:56
15. 3. 2024 13:05
15. 3. 2024 12:48
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 9 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 22 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Právě bylo uvařeno:
Sýrové bulky
@lucivydrova uvařil před 59 minutami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 1 hodinou
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 2 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 2 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Bumbikm uvařila před 2 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
Kometa10 uvařila před 3 hodinami
Hovězí roštěná
PavelM uvařila před 3 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
katkalepkova24 uvařila před 5 hodinami
Tvarohová bábovka
Petra2021 uvařila před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
8181bartova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Jak dlouho se vaří batáty. V kuchyni je připravujeme podobně jako brambory, můžeme je vařit, péct a zapékat
Další recepty
Suroviny: batáty, voda, brambory, vývar masový, cibule, mrkev strouhaná, celer strouhaný, máslo, olej olivový, česnek granulovaný, sůl, pepř mletý, smetana, libeček, krutony
Batátovo-bramborová polévka s mrkví a celerem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW63G
13 názorů