Čína alá Radek
Snad každý, kdo se kdy ocitl v kuchyni, má svoji verzi přípravy masové směsi, které u nás s oblibou nazýváme čínou. Na přípravu této budete potřebovat kuřecí maso, spoustu zeleniny, houby a další speciální omáčky, které doladí asijské chutě.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 838 kJ / 678 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,60 g |
Tuky | 5,11 g |
Vláknina | 8,07 g |
Cholesterol | 280 mg |
Sodík | 10,57 g |
Sůl | 24,06 g |
Sacharidy | 50,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Houby zalejeme vroucí vodou a necháme nabobtnat. Maso, ideálně větší prso a dva stehenní řízky, nakrájíme na nudličky, dáme do misky, posypeme oblíbeným kořením a promícháme.
Krok 2: Následně vsypeme lžíci solamylu a opět promícháme, aby se maso obalilo. Zakápneme sezamovým olejem, promícháme a necháme na lince uležet.
Krok 3: Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké nudličky, červenou cibuli na měsíčky. Houby scedíme a nakrájíme také na nudličky.
Krok 4: V čistém hrníčku nebo misce smícháme veškeré suroviny na omáčku.
Krok 5: Vezmeme vhodnou pánev, ideálně Wok nebo litinu a rozpálíme ji na co nejvyšší teplotu. Poté na ni dáme asi dvě lžíce oleje a vložíme maso, které necháme z jedné strany zatáhnout a až poté jej zamícháme a orestujeme dohněda. Maso vyndáme do misky.
Krok 6: Do pánve přidáme opět dvě lžíce sezamového oleje a postupně přidáváme mrkev, papriku, houby a ostatní zeleninu. Jako poslední by mělo jít čínské zelí a zelená nať z jarní cibulky. Vrátíme maso, přidáme připravenou omáčku, zamícháme a vsypeme bílou část pórku a sezamová semínka.
Krok 7: V hrníčku si do pěti lžic vody dáme lžičku solamylu, vyšleháme a vlijeme do hotového jídla. Vše ještě jednou promícháme a podáváme s rýží, nudlemi. Kdo chce, může si přidat i sriarachu či jinou pálivější omáčku.
Zveřejněno 15. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čína alá Radek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNQMn
Moje poznámka
Čína alá Radek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNQMn
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 16 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 16 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 17 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 17 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 17 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové kostky se smetanou
Zdenislavka před 33 minutami
Václavkový guláš (bez mouky)
Sahula před 1 hodinou
Václavkový guláš
Sahula před 1 hodinou
Krémová polévka z červené řepy
ricci před 1 hodinou
Guláš z václavek
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí maso na medu
VerkaDvorakova před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Zinockaslup před 1 hodinou
Bramborové knedlíky s rohlíkem
Mizera před 2 hodinami
Klasické palačinky
Vendeliin před 3 hodinami
Nadýchaná piškotová roláda
lunav1 před 4 hodinami
Suroviny:
maso kuřecí,
mrkev,
zelí čínské,
paprika čerstvá červená,
pórek,
cibulka jarní,
cibule červená,
houby shiitake,
jidášovo ucho,
omáčka sojová,
solamyl,
koření na kuře,
olej sezamový,
omáčka sojová,
omáčka rybí,
ústřicová omáčka,
ocet rýžový,
voda,
pórek,
semínka sezamová,
voda,
solamyl
Komentáře (2)