Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čína alá Radek

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

radekhk radekhk

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Snad každý, kdo se kdy ocitl v kuchyni, má svoji verzi přípravy masové směsi, které u nás s oblibou nazýváme čínou. Na přípravu této budete potřebovat kuřecí maso, spoustu zeleniny, houby a další speciální omáčky, které doladí asijské chutě.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 838 kJ /
678 kcal
Bílkoviny104,60 g
Tuky5,11 g
Vláknina8,07 g
Cholesterol 280 mg
Sodík 10,57 g
Sůl24,06 g
Sacharidy50,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby zalejeme vroucí vodou a necháme nabobtnat. Maso, ideálně větší prso a dva stehenní řízky, nakrájíme na nudličky, dáme do misky, posypeme oblíbeným kořením a promícháme. Krok 2: Následně vsypeme lžíci solamylu a opět promícháme, aby se maso obalilo. Zakápneme sezamovým olejem, promícháme a necháme na lince uležet. Krok 3: Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké nudličky, červenou cibuli na měsíčky. Houby scedíme a nakrájíme také na nudličky. Krok 4: V čistém hrníčku nebo misce smícháme veškeré suroviny na omáčku. Krok 5: Vezmeme vhodnou pánev, ideálně Wok nebo litinu a rozpálíme ji na co nejvyšší teplotu. Poté na ni dáme asi dvě lžíce oleje a vložíme maso, které necháme z jedné strany zatáhnout a až poté jej zamícháme a orestujeme dohněda. Maso vyndáme do misky. Krok 6: Do pánve přidáme opět dvě lžíce sezamového oleje a postupně přidáváme mrkev, papriku, houby a ostatní zeleninu. Jako poslední by mělo jít čínské zelí a zelená nať z jarní cibulky. Vrátíme maso, přidáme připravenou omáčku, zamícháme a vsypeme bílou část pórku a sezamová semínka. Krok 7: V hrníčku si do pěti lžic vody dáme lžičku solamylu, vyšleháme a vlijeme do hotového jídla. Vše ještě jednou promícháme a podáváme s rýží, nudlemi. Kdo chce, může si přidat i sriarachu či jinou pálivější omáčku.

TIP: Stir-fry, aneb jak dosáhnout skvělé číny prudkým smažením

Zveřejněno 15. 4. 2024

Poznámka autora radekhk

Vše je jakmile máte rozpálenou pánev dílem okamžiku a proto je dobré mít vše nachystané v miskách a jenom to sypat do pánve , taktež omáčku ostatní

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čína alá Radek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNQMn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čína alá Radek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNQMn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso kuřecí, mrkev, zelí čínské, paprika čerstvá červená, pórek, cibulka jarní, cibule červená, houby shiitake, jidášovo ucho, omáčka sojová, solamyl, koření na kuře, olej sezamový, omáčka sojová, omáčka rybí, ústřicová omáčka, ocet rýžový, voda, pórek, semínka sezamová, voda, solamyl

Přidat fotografie receptu