Květákové kung pao
Využijte první sklizené tuzemské čerstvé květáky na přípravu jednoduchého zeleninového jídla. Zkuste je připravit méně tradičně, s akcentem asijské kuchyně. Suroviny jsou dostupné a příprava je velmi rychlá a snadná.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 080 kJ / 497 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,97 g |
Tuky | 27,81 g |
Vláknina | 1,97 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,73 g |
Sůl | 11,21 g |
Sacharidy | 55,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květák rozebraný na malé růžičky krátce cca 3 minuty povaříme v osolené vodě, slijeme propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V misce obalíme růžičky ve směsi kokosového mléka a sójové omáčky tamari. Dobře protřepeme, aby se všechny růžičky obalily.
Krok 2: Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej, růžičky poprášíme solamylem a obalené opečeme v pánvi ze všech stran dozlatova. Zatím v malé mističce smícháme z uvedených surovin omáčku.
Krok 3: K opečenému květáku na pánvi přidáme sezamový olej, nasekaný česnek, zázvor, chilli, bílou nasekanou část cibulek a necháme rozvonět.
Krok 4: Přilijeme omáčku, dle potřeby podlijeme 2-3 lžícemi vody, vše promícháme a zahustíme lžičkou solamylu rozmíchaného ve lžíci vody. Dochutíme a necháme přejít varem.
Krok 5: Podáváme s rýží, posypané arašídy a zelenou natí cibulky a koriandru.
Zveřejněno 21. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květákové kung pao
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ2gY
Moje poznámka
Květákové kung pao
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ2gY
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 13 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 19 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 22 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 1 minutou
Pečená švestková povidla
janatka před 6 minutami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 13 minutami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 1 hodinou
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 1 hodinou
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 2 hodinami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 2 hodinami
Domácí kečup
Baruska. před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 8 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 15 hodinami
Suroviny:
květák,
sůl,
mléko kokosové,
solamyl,
olej olivový,
olej sezamový,
česnek,
zázvor čerstvý,
chilli paprika čerstvá,
omáčka sojová,
med,
ocet rýžový,
pepř mletý,
chilli paprika čerstvá,
koriandr,
cibulka jarní,
arašídy
Komentáře (7)