Zapečený květák se sýrem a pršutem ve smetaně
Květák je surovina, z které lze vykouzlit různorodá a velmi chutná jídla. Zapečený květák podle tohoto receptu je jedním z nich. O sytost a lahodnost v tomto pokrmu se postará množství sýra, pršutu a smetanové zálivky.
Postup přípravy
Vsypeme horký květák z trouby, promícháme a dáme do zapékací mísy. Navrch posypeme druhou polovinu sýru s pršutem a dáme na 10-15 minut zapéct dozlatova. Krok 4: Podáváme posypané nasekanou pažitkou. Můžeme doplnit čerstvou zeleninou nebo kopečkem zakysané smetany.
Zveřejněno 9. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečený květák se sýrem a pršutem ve smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOQYB
Moje poznámka
Zapečený květák se sýrem a pršutem ve smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOQYB
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 9 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 16 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 17 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 18 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 18 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční bramborový salát se sojanézou
puppystaff1993 před 3 hodinami
Celerová pomazánka s nádechem česneku
Olympus před 4 hodinami
Šlehačkové cukroví
KekkyPetra před 4 hodinami
Vánočka II
Sojkal před 5 hodinami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 6 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 6 hodinami
Uherská pěna
Daami před 8 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 9 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 9 hodinami
Suroviny:
květák,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
smetana zakysaná,
smetana ke šlehání,
sýr gouda,
pršut,
pažitka
Komentáře (7)