Ostružinová hořčice
Ze sladkokyselých ostružin můžeme připravit vynikající hořčičnou omáčku. Její sladce pikantní chuť se skvěle hodí jako doplněk k sýrům, využijeme ji i při grilování. Hořčici ochutíme balzamikovým octem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 605 kJ / 862 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,47 g |
Tuky | 11,85 g |
Vláknina | 33,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 156,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ostružiny přebereme, očistíme a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme najemno.
Krok 2: Přidáme balzamikový ocet, třtinový cukr a vaříme 5 minut.
Krok 3: Šalotku nakrájíme nadrobno a přidáme do teplého ostružinového pyré. Hořčičné semínko rozdrtíme v hmoždíři a vmícháme do pyré. Směs znovu zahřejeme a dochutíme solí a pepřem.
Krok 4: Nalijeme do sterilizovaných skleniček. Určeno pro rychlou spotřebu a skladování v lednici.
Zveřejněno 22. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ostružinová hořčice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERP9W
Moje poznámka
Ostružinová hořčice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERP9W
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 10 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 13 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 14 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí koprová omáčka
majka-24 před 10 minutami
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 13 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 13 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 13 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 14 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 14 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 14 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 16 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 16 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 17 hodinami
Suroviny:
ostružiny,
ocet balsamiko,
cukr třtinový,
cibule šalotka,
semínka hořčičná,
sůl,
pepř
Komentáře (1)