Ostružinová hořčice
Ze sladkokyselých ostružin můžeme připravit vynikající hořčičnou omáčku. Její sladce pikantní chuť se skvěle hodí jako doplněk k sýrům, využijeme ji i při grilování. Hořčici ochutíme balzamikovým octem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 605 kJ / 862 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,47 g |
Tuky | 11,85 g |
Vláknina | 33,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 156,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ostružiny přebereme, očistíme a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme najemno.
Krok 2: Přidáme balzamikový ocet, třtinový cukr a vaříme 5 minut.
Krok 3: Šalotku nakrájíme nadrobno a přidáme do teplého ostružinového pyré. Hořčičné semínko rozdrtíme v hmoždíři a vmícháme do pyré. Směs znovu zahřejeme a dochutíme solí a pepřem.
Krok 4: Nalijeme do sterilizovaných skleniček. Určeno pro rychlou spotřebu a skladování v lednici.
Zveřejněno 22. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ostružinová hořčice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERP9W
Moje poznámka
Ostružinová hořčice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERP9W
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno před 3 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 13 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno před 21 hodinami
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché langoše
teminova.martina před 22 minutami
Housky nebo rohlíky
teminova.martina před 25 minutami
Pečený lilek s kuskusovou náplní
bludicky před 56 minutami
Kuřecí polévka s brokolicovými taštičkami
bludicky před 58 minutami
Jemná kynutá tvarohová bábovka
Iwana666 před 1 hodinou
Mandarinková bábovka
Iwana666 před 1 hodinou
Farská bábovka
Iwana666 před 1 hodinou
Frankfurtská polévka
jvsjvrj před 2 hodinami
Srbské rizoto z vepřové plece
Vlak0078 před 12 hodinami
Suroviny:
ostružiny,
ocet balsamiko,
cukr třtinový,
cibule šalotka,
semínka hořčičná,
sůl,
pepř
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.