Ostružinová hořčice
Ze sladkokyselých ostružin můžeme připravit vynikající hořčičnou omáčku. Její sladce pikantní chuť se skvěle hodí jako doplněk k sýrům, využijeme ji i při grilování. Hořčici ochutíme balzamikovým octem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 605 kJ / 862 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,47 g |
Tuky | 11,85 g |
Vláknina | 33,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 156,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ostružiny přebereme, očistíme a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme najemno.
Krok 2: Přidáme balzamikový ocet, třtinový cukr a vaříme 5 minut.
Krok 3: Šalotku nakrájíme nadrobno a přidáme do teplého ostružinového pyré. Hořčičné semínko rozdrtíme v hmoždíři a vmícháme do pyré. Směs znovu zahřejeme a dochutíme solí a pepřem.
Krok 4: Nalijeme do sterilizovaných skleniček. Určeno pro rychlou spotřebu a skladování v lednici.
Zveřejněno 22. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ostružinová hořčice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERP9W
Moje poznámka
Ostružinová hořčice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERP9W
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 3 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 4 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 5 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 6 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 6 hodinami
Maková náplň
mismi před 6 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 8 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 9 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 9 hodinami
Suroviny:
ostružiny,
ocet balsamiko,
cukr třtinový,
cibule šalotka,
semínka hořčičná,
sůl,
pepř
Komentáře (1)