Zapečený patizon se zakysaným zelím
Patizon je oblíbená plodina netradičního tvaru, díky čemuž je často nazýván jako létající talíř. Snadný a chutný pokrm připravíme z plátků patizonu, uzenin, sýrů a smetany s vajíčky. Chuť pokrmu doplní také zakysané zelí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 221 kJ / 1 248 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,23 g |
| Tuky | 87,49 g |
| Vláknina | 2,60 g |
| Cholesterol | 827 mg |
| Sodík | 4,27 g |
| Sůl | 10,52 g |
| Sacharidy | 22,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Patizon nakrájíme na plátky, osolíme, necháme vypotit a osušíme. Ohnivzdornou misku vymažeme sádlem, vložíme plátky patizonu, pokladame nakrájenými salámy a hermelínem.
Krok 2: Přidáme nastrouhaný sýr a kysané zelí s trochou cukru. Vše osolíme, opepříme a zasypeme kari.
Krok 3: Vejce rozkvedláme ve smetaně a nalijeme navrch. Pečeme asi 50 minut na 200 °C, do vytvoření nazlátlého povrchu.
Zveřejněno 26. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečený patizon se zakysaným zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5zg7
Moje poznámka
Zapečený patizon se zakysaným zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5zg7
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 21 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 21 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 57 sekundami
Vrstvený salát
Haname před 1 hodinou
Sýrové tyčinky
Jitinka před 2 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 5 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 5 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 5 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 5 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 6 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 6 hodinami
Mila kuličky
Marule před 7 hodinami
Suroviny:
patizon,
zelí kysané,
sýr tvrdý,
salám šunkový,
salám pikantní,
sýr hermelín,
vejce,
smetana zakysaná,
sůl,
pepř mletý,
cukr,
koření kari,
sádlo
Komentáře (1)