Borůvkové řezy s medovým krémem
Vychutnejte si s šálkem dobré kávy tyto výborné borůvkové řezy. Vláčné těsto posypané šťavnatými borůvkami potřeme lehkým a nadýchaným smetanovým krémem, který dosladíme medem.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 975 kJ / 3 101 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,66 g |
| Tuky | 172,37 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 849 mg |
| Sodík | 539 mg |
| Sůl | 1,98 g |
| Sacharidy | 328,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, mléko a nakonec mouku promíchanou s práškem do pečiva.
Krok 2: Těsto nalijeme na menší plech vyložený pečicím papírem, posypeme borůvkami a upečeme v předehřáté troubě dozlatova. Poté necháme vychladnout.
Krok 3: Šlehačku ušleháme dotuha. Zakysanou smetanu rozmícháme s medem a vmícháme do ní ušlehanou šlehačku.
Krok 4: Smetanový krém rozetřeme na vychladlý piškot a necháme ztuhnout v lednici.
Zveřejněno 8. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Borůvkové řezy s medovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5zYW
Moje poznámka
Borůvkové řezy s medovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5zYW
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 11 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 2 hodinami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 11 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 11 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 13 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 14 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 16 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 17 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 17 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 17 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 18 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka hrubá,
cukr krupice,
vejce,
olej,
mléko,
prášek do pečiva,
borůvky,
smetana zakysaná,
smetana ke šlehání,
med
Komentáře (2)