Dráteník z cukety (cuketový nákyp)
Slaný zeleninový nákyp je jedním z mnoha způsobů, jak zpracovat přebytky cuket. Díky sněhu z bílků je krásně nadýchaný a přidáním uzeného masa se zavděčíme i zapřisáhlým masožravcům. Je skvělý čerstvě upečený, ale i po studenu.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 532 kJ / 3 473 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 169,31 g |
| Tuky | 201,28 g |
| Vláknina | 27,62 g |
| Cholesterol | 1,58 g |
| Sodík | 4,72 g |
| Sůl | 11,76 g |
| Sacharidy | 238,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu, cibuli a česnek oloupeme. Starší cuketu vydlabeme, mladou není potřeba. Uzené maso nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 3: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky.
Krok 4: Cuketu, cibuli a sýr nastrouháme nahrubo, přidáme prolisovaný česnek, nakrájené uzené maso, žloutky a vše ostatní. Vše důkladně promícháme.
Krok 5: Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do cuketové směsi.
Krok 6: Těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plech.
Krok 7: Pečeme při 180 °C asi 35 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je nákyp dobře propečený. Po vytažení by špejle měla být čistá, bez zbytků těsta.
Krok 8: Nákyp podáváme teplý i po studenu.
Zveřejněno 2. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dráteník z cukety (cuketový nákyp)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YvKY
Moje poznámka
Dráteník z cukety (cuketový nákyp)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YvKY
Nejnovější recepty
Kachní prsa s čekankovým salátem podle Mirka Kaliny
Přidáno před 12 hodinami
Krémová česnečka
Přidáno před 13 hodinami
Buchta na plech
Přidáno před 14 hodinami
Polévka z červené čočky
Přidáno před 15 hodinami
Zapečené špagety à la lasagne
Přidáno před 15 hodinami
Zelí bílé hlávkové zase jinak dělané
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
brtna před 6 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
Jan Nemec před 8 hodinami
Gulášová polévka z hlívy ústřičné a kořenové zeleniny
brtna před 9 hodinami
Rýže s domácí vepřovkou na srbský způsob
Sahula před 10 hodinami
Tarhoňoto na srbský způsob
Sahula před 10 hodinami
Vepřové maso na thajský způsob
Sahula před 10 hodinami
Krůtí srdíčka na smetanovém halali v PH
DunkaStehlikova1975 před 11 hodinami
Vaječná tlačenka
[email protected] před 14 hodinami
Koprová polévka
Jikaprg před 15 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jjulie před 15 hodinami
Tématické fráze:
cuketovy nakyp,
cuketový dráteník,
nakyp z cukety,
cuketová nádivka s uzeným masem,
cuketa recepty,
cuketová nádivka s uzeným,
recepty z cukyny,
cuketa nákyp,
recepty z cukety nákyp,
pes ze salámu,
cuketovy nakyp s uzenym,
cuketový nákyp na hrnky,
cuketový nákyp recept,
recepty z cukety,
cuketový nákyp s uzeným masem,
cuketa-dráteník,
dratnik z cukuty,
recepty s cukyny,
cuketový nákyp se sněhem,
cuketová nakyp
Suroviny:
cuketa,
vejce,
maso uzené,
sýr tvrdý,
cibule,
česnek,
olej,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
pepř mletý,
sůl,
majoránka
Komentáře (22)
Nakonec přikusujeme k Frankfurtské polévce
Frankfurtská jemná polévka
Recept ještě nebyl hodnocen 4,8Vejce jsem dala celá....ale příště zkusím žloutky a bílky.
Myslíte si, že se mám pustit do přípravy i bez toho a bude to dobré??
Myslíte, že by mělo nějaký smysl, dát do nákypu z cukety z vajec SNÍH??? Např. že by nákyp byl nadýchanější? Díky za radu.