Slaný koláč s patisonem
Jednoduchý slaný koláč s výbornou náplní z patisonu a hlívy ústřičné můžeme jíst teplý i studený. Náplň je díky paprikové pastě lehce pikantní. Po upečení koláč posypeme strouhaným sýrem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 403 kJ / 3 442 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,62 g |
Tuky | 152,78 g |
Vláknina | 41,60 g |
Cholesterol | 885 mg |
Sodík | 6,22 g |
Sůl | 16,04 g |
Sacharidy | 377,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 2: Na pánvi zahřejeme olej a osmahneme na něm oloupanou a nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme menší kousky hlívy, dále pak kostičky oloupaného patisonu a mraženou zeleninu.
Krok 3: Osolíme, okořeníme a pár minut restujeme. Směs necháme trochu vychladnout.
Krok 4: V míse smícháme sypké ingredience na těsto, přidáme sýr, vejce, olej a mléko a vymícháme těsto, které rozetřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
Krok 5: Na těsto rozložíme náplň a dáme do trouby péct asi na 50-55 minut.
Krok 6: Po upečení hned posypeme strouhaným sýrem. Koláč je dobrý teplý i vychladlý.
Zveřejněno 27. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaný koláč s patisonem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklyJ
Moje poznámka
Slaný koláč s patisonem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklyJ
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 4 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 3 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 3 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 6 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 7 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 8 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 9 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 9 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 9 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 10 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Suroviny:
olej,
cibule,
hlíva ústřičná,
směs zeleninová mražená,
pasta papriková,
koření,
pepř mletý,
sůl,
sýr eidam,
mouka polohrubá,
mouka žitná,
kypřící prášek,
sůl,
bylinky sušené,
sýr eidam,
vejce,
olej,
mléko,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.