Slaný koláč s patisonem
Jednoduchý slaný koláč s výbornou náplní z patisonu a hlívy ústřičné můžeme jíst teplý i studený. Náplň je díky paprikové pastě lehce pikantní. Po upečení koláč posypeme strouhaným sýrem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 403 kJ / 3 442 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,62 g |
Tuky | 152,78 g |
Vláknina | 41,60 g |
Cholesterol | 885 mg |
Sodík | 6,22 g |
Sůl | 16,04 g |
Sacharidy | 377,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 2: Na pánvi zahřejeme olej a osmahneme na něm oloupanou a nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme menší kousky hlívy, dále pak kostičky oloupaného patisonu a mraženou zeleninu.
Krok 3: Osolíme, okořeníme a pár minut restujeme. Směs necháme trochu vychladnout.
Krok 4: V míse smícháme sypké ingredience na těsto, přidáme sýr, vejce, olej a mléko a vymícháme těsto, které rozetřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
Krok 5: Na těsto rozložíme náplň a dáme do trouby péct asi na 50-55 minut.
Krok 6: Po upečení hned posypeme strouhaným sýrem. Koláč je dobrý teplý i vychladlý.
Zveřejněno 27. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaný koláč s patisonem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklyJ
Moje poznámka
Slaný koláč s patisonem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklyJ
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 1 hodinou
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 3 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 6 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 6 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 1 hodinou
Zapečený špenát
chocho před 3 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 3 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 4 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 5 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 7 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 8 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 9 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 9 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 10 hodinami
Suroviny:
olej,
cibule,
hlíva ústřičná,
směs zeleninová mražená,
pasta papriková,
koření,
pepř mletý,
sůl,
sýr eidam,
mouka polohrubá,
mouka žitná,
kypřící prášek,
sůl,
bylinky sušené,
sýr eidam,
vejce,
olej,
mléko,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.