Plněná sekaná pečeně
Šťavnatá sekaná v sobě skrývá mnoho dobrot - naplníme ji lilkem, paprikou a vařenými vejci. Díky náplni je sekaná na řezu pestrá a vypadá pěkně. Můžeme ji podávat teplou s bramborovou kaší, nebo zastudena s kouskem chleba.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 815 kJ / 2 107 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 213,55 g |
| Tuky | 113,03 g |
| Vláknina | 11,85 g |
| Cholesterol | 1,53 g |
| Sodík | 8,77 g |
| Sůl | 21,21 g |
| Sacharidy | 55,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek opláchneme, nakrájíme, osolíme, promícháme a odložíme. Dvě vejce uvaříme natvrdo, zbylá dáme stranou.
Krok 2: Plec i krk opláchneme, nakrájíme na kostky a spolu s cibulí, česnekem a rohlíkem namočeným v mléce umeleme.
Krok 3: Z lilku vymačkáme šťávu, vložíme jej do cedníku, dobře propláchneme a opět vymačkáme.
Krok 4: Do mísy s mletým masem přidáme zbylá syrová vejce, sladkou papriku a promícháme. Dochutíme solí, mletým pepřem a majoránkou. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájenou papriku, lilek a podle potřeby zahustíme strouhankou.
Krok 5: Troubu včas vyhřejeme.
Krok 6: Na potravinářské fólii vytvoříme z hmoty placku ve tvaru obdélníku. Na ni naklademe plátky kladenské pečeně, šunky a půlky uvařených vajec. Pak sekanou zabalíme do fólie, vymačkáme vzduch, zformujeme do válečku a přendáme do pekáče.
Krok 7: Podlijeme vodou a povrch uhladíme rukou. Pekáč vložíme do trouby a pečeme asi 60 minut do zlatohněda. Občas přeléváme výpekem, případně doléváme vodu.
Zveřejněno 27. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněná sekaná pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpnAr
Moje poznámka
Plněná sekaná pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpnAr
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 10 minutami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 12 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 18 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 9 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 9 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 11 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 11 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 12 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 13 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 13 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 13 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 14 hodinami
Suroviny:
lilek,
sůl,
vejce,
cibule,
plec vepřová,
krk hovězí,
česnek,
rohlík,
mléko,
paprika sušená sladká,
pepř mletý,
majoránka,
pečeně kladenská,
šunka od kosti,
paprika čerstvá červená,
strouhanka
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.