Orientální kachna s dýní
Kousky pomalu pečené kachny skvěle ladí s pečenou dýní, která díky skořici krásně voní. Obojí podáváme zalité výraznou orientální zálivkou a posypané čerstvými bylinkami a sezamovými semínky.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 705 kJ / 169 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,02 g |
| Tuky | 5,38 g |
| Vláknina | 0,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 891 mg |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 28,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kachní čtvrtky osolíme z obou stran a poté je pečeme 2 hodiny při 180 °C. Občas je zkontrolujeme a odebereme přebytečný tuk. Částí tuku maso poléváme, jinak podléváme horkou vodou. Kachna je hotová, když jde maso snadno oddělit od kosti.
Krok 2: Dýni zbavíme semínek a rozkrájíme ji na měsíčky. V hmoždíři smísíme skořici a koriandrová semínka. Dýni osolíme a posypeme kořením. Pečeme 45 minut při 180 °C.
Krok 3: Mezitím připravíme orientální zálivku. Do misky nalijeme limetkovou šťávu a přidáme olivový olej ve stejném množství. Dále přidáme sezamový olej, sójovou omáčku a cukr.
Krok 4: Bílou část jarní cibulky nakrájíme na tenké proužky a dáme ji stranou. Zelenou část nakrájíme na jemné kousky a přidáme do zálivky. Pak nakrájíme koriandr najemno, od stonků zhruba do půlky listů. Tuto část opět přidáme do zálivky, druhou nakrájíme nahrubo a necháme stranou. Polovinu máty nakrájíme nadrobno a přidáme do zálivky. Zbytek nakrájíme nahrubo a dáme stranou. Vše pečlivě promícháme.
Krok 5: Z upečené kachny obereme maso. Dáme je na talíř, přelijeme trochou zálivky, přidáme pár kousků dýně a posypeme směsí zbylého koriandru, máty a bílé části cibulky.
Krok 6: Opět přelijeme zálivkou a podáváme posypané sezamovými semínky.
Zveřejněno 4. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Orientální kachna s dýní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk82K
Moje poznámka
Orientální kachna s dýní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk82K
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 1 hodinou
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 13 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 19 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 1 hodinou
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 2 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 11 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 13 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 13 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 14 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 14 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 14 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 14 hodinami
Suroviny:
dýně hokkaido,
semínka koriandru,
skořice,
sůl,
limetka,
olej olivový,
olej sezamový,
omáčka sojová,
cibulka jarní,
cukr,
koriandr čerstvý,
máta čerstvá,
semínka sezamová
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.