Orientální kachna s dýní
Kousky pomalu pečené kachny skvěle ladí s pečenou dýní, která díky skořici krásně voní. Obojí podáváme zalité výraznou orientální zálivkou a posypané čerstvými bylinkami a sezamovými semínky.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 705 kJ / 169 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,02 g |
Tuky | 5,38 g |
Vláknina | 0,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 891 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 28,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kachní čtvrtky osolíme z obou stran a poté je pečeme 2 hodiny při 180 °C. Občas je zkontrolujeme a odebereme přebytečný tuk. Částí tuku maso poléváme, jinak podléváme horkou vodou. Kachna je hotová, když jde maso snadno oddělit od kosti.
Krok 2: Dýni zbavíme semínek a rozkrájíme ji na měsíčky. V hmoždíři smísíme skořici a koriandrová semínka. Dýni osolíme a posypeme kořením. Pečeme 45 minut při 180 °C.
Krok 3: Mezitím připravíme orientální zálivku. Do misky nalijeme limetkovou šťávu a přidáme olivový olej ve stejném množství. Dále přidáme sezamový olej, sójovou omáčku a cukr.
Krok 4: Bílou část jarní cibulky nakrájíme na tenké proužky a dáme ji stranou. Zelenou část nakrájíme na jemné kousky a přidáme do zálivky. Pak nakrájíme koriandr najemno, od stonků zhruba do půlky listů. Tuto část opět přidáme do zálivky, druhou nakrájíme nahrubo a necháme stranou. Polovinu máty nakrájíme nadrobno a přidáme do zálivky. Zbytek nakrájíme nahrubo a dáme stranou. Vše pečlivě promícháme.
Krok 5: Z upečené kachny obereme maso. Dáme je na talíř, přelijeme trochou zálivky, přidáme pár kousků dýně a posypeme směsí zbylého koriandru, máty a bílé části cibulky.
Krok 6: Opět přelijeme zálivkou a podáváme posypané sezamovými semínky.
Zveřejněno 4. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Orientální kachna s dýní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk82K
Moje poznámka
Orientální kachna s dýní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk82K
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 12 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 12 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 13 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 23 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 1 hodinou
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 14 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 15 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 15 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 18 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 18 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 18 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 19 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 19 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 19 hodinami
Suroviny:
dýně hokkaido,
semínka koriandru,
skořice,
sůl,
limetka,
olej olivový,
olej sezamový,
omáčka sojová,
cibulka jarní,
cukr,
koriandr čerstvý,
máta čerstvá,
semínka sezamová
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.