Marinované šťavnaté plátky krkovičky Country
Šťavnaté plátky krkovičky jsou vždy sázkou na jistotu. V tomto lahodném jídlu z jednoho pekáčku je krkovička doplněna o měsíčky cibule, plátky žampionů a kolečka pórku. Stačí už jen doplnit o oblíbenou přílohu.
Postup přípravy
Krok 1: V uzavíratelné misce smícháme ingredience na marinádu. Očištěné maso nakrájíme na 3 plátky, které mírně naklepeme a z obou stran potřeme marinádou. Vložíme do misky, uzavřeme a necháme v chladu přes noc marinovat.
Krok 2: Půl hodiny před pečením vyndáme maso z lednice. Zapneme troubu na 180 °C. Pekáček vymažeme sádlem nebo olejem.
Krok 3: Na dno poklademe na měsíčky nakrájenou cibuli. Na to položíme maso a přidáme žampiony nakrájené na plátky a kolečka pórku.
Krok 4: Přelijeme zbylou marinádou z misky. Pekáček uzavřeme a dáme péct na zhruba 40 minut. Pokud je maso dostatečně měkké, odkryjeme a dopečeme ještě 10-15 minut na pěknou barvu.
Krok 5: Podáváme nejlépe se šťouchanými bramborami, bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo s rýží.
Zveřejněno 13. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marinované šťavnaté plátky krkovičky Country
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrAAJ
Moje poznámka
Marinované šťavnaté plátky krkovičky Country
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrAAJ
Nejnovější recepty
Sytá bramboračka naší babičky
Přidáno před 2 hodinami
Smažený pórek v těstíčku
Přidáno před 2 hodinami
Jednohubky s tresčími játry, červenou cibulí a řeřichou
Přidáno před 3 hodinami
Rolky ze šunkového salámu
Přidáno před 3 hodinami
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 10 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa na paprice s barevnými paprikami
bajoo před 37 minutami
Těsto na pizzu
[email protected] před 1 hodinou
Tvarohová pizza
veronika_straka před 1 hodinou
Salát Coleslaw
ivanc před 2 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Stesticko před 2 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 2 hodinami
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 2 hodinami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 2 hodinami
Cibulová polévka
AndreaRinger před 3 hodinami
Hovězí plátky na zelenině a houbách
Therak před 3 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
jogurt bílý,
koření country,
kečup sladký,
majonéza,
omáčka worcesterová,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
žampióny,
pórek,
cibule
Komentáře (3)