Marinované šťavnaté plátky krkovičky Country
Šťavnaté plátky krkovičky jsou vždy sázkou na jistotu. V tomto lahodném jídlu z jednoho pekáčku je krkovička doplněna o měsíčky cibule, plátky žampionů a kolečka pórku. Stačí už jen doplnit o oblíbenou přílohu.
Postup přípravy
Krok 1: V uzavíratelné misce smícháme ingredience na marinádu. Očištěné maso nakrájíme na 3 plátky, které mírně naklepeme a z obou stran potřeme marinádou. Vložíme do misky, uzavřeme a necháme v chladu přes noc marinovat.
Krok 2: Půl hodiny před pečením vyndáme maso z lednice. Zapneme troubu na 180 °C. Pekáček vymažeme sádlem nebo olejem.
Krok 3: Na dno poklademe na měsíčky nakrájenou cibuli. Na to položíme maso a přidáme žampiony nakrájené na plátky a kolečka pórku.
Krok 4: Přelijeme zbylou marinádou z misky. Pekáček uzavřeme a dáme péct na zhruba 40 minut. Pokud je maso dostatečně měkké, odkryjeme a dopečeme ještě 10-15 minut na pěknou barvu.
Krok 5: Podáváme nejlépe se šťouchanými bramborami, bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo s rýží.
Zveřejněno 13. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marinované šťavnaté plátky krkovičky Country
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrAAJ
Moje poznámka
Marinované šťavnaté plátky krkovičky Country
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrAAJ
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 4 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Hankadr před 11 minutami
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 14 minutami
Bábovka bez vajec
Vladour před 25 minutami
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 31 minutami
Klasický rybí salát ze zavináčů
ricci před 1 hodinou
Citronová bábovka
petr.bernatik@centrum.cz před 1 hodinou
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 5 hodinami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 18 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 18 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 19 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
jogurt bílý,
koření country,
kečup sladký,
majonéza,
omáčka worcesterová,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
žampióny,
pórek,
cibule
Komentáře (2)