Krůtí plátky se zeleninou
Odlehčete na jaře svůj jídelníček a připravte si na oběd či večeři maso se zeleninou. Lahodný plátek z krůtího masa stačí lehce dokořenit a orestovat. K němu postačí podávat svěží a křupavou zeleninu s trochou másla.
Postup přípravy
Krok 1: Maso z vrchní strany nařežeme na malé kostičky a poprášíme moukou. Opepříme, osolíme a dochutíme grilovacím kořením.
Krok 2: Brokolici opláchneme a růžičky oddělíme od košťálu. Růžičky rozkrájíme na malé kousky. Krátce je uvaříme doměkka v osolené vodě a před koncem přidáme na chvíli i hrášek a dovaříme společně. Vodu slijeme a zeleninu necháme oschnout.
Krok 3: Ředkvičky oddělíme od zelených lístků, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Poté je společně s máslem přimícháme do uvařené zeleniny.
Krok 4: Maso smažíme na pánvi s rozehřátým olejem dozlatova. Podáváme společně s připravenou zeleninou.
Zveřejněno 8. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí plátky se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xYJ7
Moje poznámka
Krůtí plátky se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xYJ7
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 8 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 10 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 11 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 12 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 12 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 14 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 14 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 14 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 15 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 16 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 16 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 18 hodinami
Suroviny:
maso krůtí,
mouka hladká,
koření grilovací,
sůl,
pepř mletý,
olej,
brokolice,
hrášek,
máslo,
ředkvičky
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.