Jarní ptáček
Jemné vepřové maso obalené kolem barevné zeleninové náplně je šťavnaté, voňavé a plné chuti. Skvěle se hodí k bramborové kaši nebo rýži a potěší každého, kdo má rád sytá jídla s neotřelým nápadem.
Postup přípravy
Krok 1: Na lžíci oleje umícháme z vajec smaženici a přidáme polovinu hrášku. Délku mrkve nakrájíme podle šířky plátků.
Krok 2: Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, položíme plátek slaniny. Na to rozprostřeme vejce s hráškem, k okraji dáme špalík mrkve, srolujeme k druhému okraji a ovážeme nití.
Krok 3: Na lžíci oleje závitky opečeme a dáme stranou
Krok 4: Ve výpeku orestujeme nakrájenou cibuli, vrátíme závitky, dáme kolečka mrkve, podlijeme a dusíme asi 50 minut, do měkka.
Krok 5: Přidáme hrášek, kukuřici a omáčku zahustíme smetanou s rozmíchanou moukou a povaříme 10 minut.
Zveřejněno 9. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jarní ptáček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J67xg
Moje poznámka
Jarní ptáček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J67xg
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou naplní
Přidáno před 38 minutami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 1 hodinou
Vánoční košíčky
Přidáno před 2 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 4 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 4 hodinami
Hříbkové carpaccio podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bábovka
Silvik85 před 10 minutami
Slepičí polévka s noky
Kajkajak před 56 minutami
Linecké pudinkové cukroví
Prakva před 2 hodinami
RETRO pudink
radimlaska10 před 2 hodinami
Dýňový koláč
DvorMar před 2 hodinami
Kynutý makový květ
KlaunVG před 3 hodinami
Moučník s pudinkovým krémem
LUCAH před 7 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 9 hodinami
Guláš uherského grófa
PavelSt před 10 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
vejce,
mrkev,
hrášek mražený,
kukuřice,
slanina,
cibule,
olej,
mouka hladká,
smetana na vaření,
pepř mletý
Komentáře (1)