Jarní ptáček
Jemné vepřové maso obalené kolem barevné zeleninové náplně je šťavnaté, voňavé a plné chuti. Skvěle se hodí k bramborové kaši nebo rýži a potěší každého, kdo má rád sytá jídla s neotřelým nápadem.
Postup přípravy
Krok 1: Na lžíci oleje umícháme z vajec smaženici a přidáme polovinu hrášku. Délku mrkve nakrájíme podle šířky plátků.
Krok 2: Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, položíme plátek slaniny. Na to rozprostřeme vejce s hráškem, k okraji dáme špalík mrkve, srolujeme k druhému okraji a ovážeme nití.
Krok 3: Na lžíci oleje závitky opečeme a dáme stranou
Krok 4: Ve výpeku orestujeme nakrájenou cibuli, vrátíme závitky, dáme kolečka mrkve, podlijeme a dusíme asi 50 minut, do měkka.
Krok 5: Přidáme hrášek, kukuřici a omáčku zahustíme smetanou s rozmíchanou moukou a povaříme 10 minut.
Zveřejněno 9. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jarní ptáček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J67xg
Moje poznámka
Jarní ptáček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J67xg
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 2 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 2 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 2 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 13 minutami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 15 minutami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 2 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 2 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 3 hodinami
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 3 hodinami
Vaječný koňak
Vigousek před 4 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
JitkaVyk před 4 hodinami
Tvarohová štola
Pavlina3 před 5 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
vejce,
mrkev,
hrášek mražený,
kukuřice,
slanina,
cibule,
olej,
mouka hladká,
smetana na vaření,
pepř mletý
Komentáře (1)