Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kardinálův řez

Kardinálovy řezy si zamiluje každý. Příprava je jednoduchá a výsledný efekt nepřekonatelný. Dezert ze dvou příjemně vláčných těst, naplněný šlehačkou a vrstvou ovoce, před podáváním dobře vychladíme a jemně pocukrujeme.

Hodnocení receptu je 5,0 (149×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chlazení

90 min (70 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

18. 10. 2009 17:47

Suroviny pro 2 plechy

2 plechy

Nutriční hodnoty

Energie17 930 kJ / 4 285 kcal
Bílkoviny79,08 g
Tuky267,22 g
Vláknina2,40 g
Cholesterol 2,12 g
Sodík 931 mg
Sůl2,58 g
Sacharidy389,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Použila jsem pečicí papír - 2 ks, na který jsem narýsovala čáry s přesným rozestupem, abych obě "placky" měla stejné.

Nyní se ke mně dostala informace od mé známé, že se jí upečená placka přilepila a nešla sundat. Kdo není si jistý, raději pečicí papír jemně pomaže olejem.

Na internetu jsem viděla tento moučník bez ovoce, placky byly potřeny marmeládou - také to vypadalo velmi chutně ;-)

Příprava vypadá složitě, ale není ! Zdroj: internet - mimibazar.cz a další .....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

bublinkaUK

17. 6. 2011 18:17

Bolo to vynikajuce!Vsetci sa zalizovali....Ale mala som jeden problem-snehoveho cesta som mala dost,no ked som davala vypln piskotovym cestom,vyslo mi to len na 1 a pol plechu-a to som to ani nedavala cez sacok,dost sa to cesto leje,tak som ho len rozmazala vo velmi tenkych vrstvach pomedzi snehove cesto,ale aj tak to nevyslo.Riesila som to tak,ze som zmixovala 2zltka co mi zostali s trochou zvysneho snehoveho cesta a pridala som cca30g muky s praskom do peciva a bolo to OK.Preto si myslim ze 80g muky na cesto na 2plechy je malo.

nora

27. 3. 2011 10:14

byl ten moucnik super davam ti 77 bodu:yes::-D:-p

nora

22. 3. 2011 17:06

;-)vydrzi to v lednici tak 2 dny ? nerostece to.....

zizala zizala (moderátorka)

21. 3. 2011 19:03

nora:Lepší je sice šlehačka v červeném kelímku, ale ten ztužovač bych dala určitě;-):yes:

nora

21. 3. 2011 18:39

mam tam dat do ti slehacky stuzovac..ja sem nesehnala rama creme:-((jen normalni od kunina vti modrym kelimku a jestli to nespadne kdyz to chci zitra dat k svatku p.mame.dekuji za odpoved:-)

verisek0902

12. 3. 2011 11:52

Výborné, udělala jsme to s marmeladou:-):yes: mňam

knoflík

1. 2. 2011 19:58

Tak zkoušela jsem, zdařilo se a strašně moc chutnalo...a i když jsem se toho bála, tak to bylo snadné :) fakt úža :)

svetlana47

9. 1. 2011 21:02

Tak jsem dnes zkoušela péci tento supr moučník opravdu je to lahudka uděluji proto zasloužený další bodík i když skoro po dvou letech co tu je ten receptík :-D:yes:

lucifuss

5. 1. 2011 14:01

Toto jsem zkoušela a bohužel se mi to nepovedlo...nevím zda-li si ještě někdy troufnu...;-(

Jarus87 Jarus87

1. 1. 2011 17:32

Moc krásná fotečka a pevně věřím že to bude MOc dobré:yes:
ukládám a vyzkouším hned jak budu mít koupené suroviny:-D,přidávám bodík:yes:

Jesyna

14. 11. 2010 11:08

ILJU.-)já do trouby vůbec nelezu a pruhy dávám hodně k sobě že je ta buchta moc uzská ale i tak byla výborná i když by teda mohla být větší.-);-)

Iljusa Iljusa

13. 11. 2010 13:35

Jesyno - vidím řešení jedině v tom, že dáš pruhy k sobě blíže ;-) a troubu pokud možno neotvírat zbytečně, aby těsto nesplasklo :-)

Jesyna

13. 11. 2010 13:33

NEVÍM CO DĚLÁM ŠPATNĚ ALE Z KRÁSNĚ NAKYNUTÉHO KORPUSU CO VYTÁHNU Z TROUBY MÁM VŽDY PIDI PLACIČKU.-))
PORADTE JAK NA NADÝCHANÉ PLACKY.Díky:-8

Hanny

30. 10. 2010 19:19

Tuto dobrotku jsem dělala zatím jen jednou,recept mě přišel e-mailem,ale místo marmelády a ovoce byla spodní placka natřená povidlím a šlehačky bylo jen 500ml.Bylo to taky moc dobré,doporučuji vyzkoušet.:yes::-))

jitakol

30. 10. 2010 13:06

Tak jsem to vyzkoušela a nemělo to chybu, snědlo se to hned a chtěli to udělat znovu, akorát jsem místo tekutý šlehačky dala práškovou šlehačku a držela perfektně. :-p:yes:

1 2 3 4 5 6 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: kardinálovy řezy kardinalove rezy recept na kardinalove rezy kardinálovy řezy recept kardinálské řezy kardinálovi řezy recepty moučník kardinálské řezy top recepty řezy recept na kardinálovy řezy piškotové těsto recept kardinalove rezy recept výborné řezy ke slavnostní příležitosti kardinálský řez kardinálské řezy recept řezy se šlehačkou recept kardinalske rezy rez kardynálovy řezy kardinálovo řezy zákusek kardinál

Suroviny: vejce, žloutek, cukr krupice, mouka hladká, prášek do pečiva, bílek, cukr krupice, smetana ke šlehání, mandarinky sterilované, šlehačka

TopRecepty.cz

Kardinálův řez

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7x2