Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 611 kJ / 624 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,94 g |
Tuky | 34,08 g |
Vláknina | 18,97 g |
Cholesterol | 80 mg |
Sodík | 1,42 g |
Sůl | 3,55 g |
Sacharidy | 38,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ledvinky si nakrájíme, dáme je na olej, kde jsme před tím osmažili cibulku s pórkem.
Krok 2: Květák si nakrájíme po růžičkách na drobnější kousky a když se ledvinky zatáhnou, tak ho přidáme, zároveň s Provensálským kořením, česnekem na plátky a dusíme tak dlouho, až budou ledvinky měkké a květák skoro rozdušený.
Krok 3: Pak dáme ještě trošku vody, abychom měli šťávičku, přidáme nakrájené párky, dochutíme pepřem, petrželkou a solí, necháme ještě chvilku dusit a je hotovo. Není třeba zahušťovat, to zařídí za nás květák.
Zveřejněno 20. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květákové ledvinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jy6o
Moje poznámka
Květákové ledvinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jy6o
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 6 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 21 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krenex
dragomirac před 32 minutami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 46 minutami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 50 minutami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 1 hodinou
Buchta Fešák
LuccHansel před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 1 hodinou
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 2 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
perseus před 3 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 4 hodinami
Tématické fráze:
ledvinky recept,
květákové pokrmy,
květákové recepty,
jak dlouho dusit ledvinky,
květák recepty,
kvetak pokrmy,
ledvinky+recept,
provensálská kuchyně,
květák nejlepší recepty,
provensálská kuchyně /recepty.cz
Suroviny:
ledvinky vepřové,
pórek,
párky,
květák,
koření provensálské,
česnek,
cibule,
olej,
pepř,
sůl
Komentáře (4)