Pivní (základní) chleba pro Václava
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 718 kJ / 2 323 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,65 g |
Tuky | 22,15 g |
Vláknina | 27,74 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 438,82 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pekla jsem ho v sobotu, v den rodinné oslavy. Po rozkrojení jsem nabídla půlku bratrovi, který chleba z pečky miluje. Očichal, ochutnal a toho si všimla jeho 1,5 roku stará dcerka a chlebík si vyžádala.
Několik fotek z její degustace přidávám na pokuk.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 12. 2009 13:27
8. 12. 2009 12:38
Mám ale prosbu. Drahé polovičce víc chutná chleba obyčejný kupovaný - právě pro to, že je hutnější a nakyslejší. Moc druhů jsem zatím nevyzkoušela - může mi někdo prosím poradit receptem nebo odkazem? Všude se často právě píše ....chlebík je lehounký nadýchaný... a to není právě asi ono. Moc děkuju.
4. 11. 2009 10:25
Jiřinko, fotky jsou , díky.
4. 11. 2009 10:06
4. 11. 2009 09:14
3. 11. 2009 18:30
3. 11. 2009 13:29
3. 11. 2009 11:06
3. 11. 2009 11:05
3. 11. 2009 10:59
3. 11. 2009 10:57
Spagi, jestli chceš chlebík dělat v troubě (pochopila jsem dobře, že pečku nemáš ?), na to má příliš řídké těsto, budeš muset dosypávat...a chleba už nebude tak lehký a kyprý. Co kdybys ho upekla v nějaké vymazané formě?
3. 11. 2009 10:37
Na tenhle chlebík jdu zítra, jen to mísení no ...
3. 11. 2009 10:21
Jendo, díky za fotky, metodou pokus - omyl pracuji od začátků svého kuchtění Pokud máš někoho, kdo ti tvé omyly s ochotou zbaští (u mě jsou to slepice), pokusničí se fajn
Jano R., ty druhy mouk jsou dost podstatné, dělám recepty tak, aby ti, kdo je budou zkoušet, nemuseli přisypávat a mohli se spolehnout. Třeba pšeničná chlebová mouka "pije" víc tekutiny, než obyčejná hladká. A chlebík s ní je zdravější, není jen bílý. Zkus si jí koupit aspoň kilo a sama uvidíš
2. 11. 2009 23:13
2. 11. 2009 23:08
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 34 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 5 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 5 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 8 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 51 minutami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 51 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 1 hodinou
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 4 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 6 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 6 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Jak upéct pizza šneky. Skvělé pohoštění pro návštěvu zvládnou podle videa i začátečníci
Další recepty
Tématické fráze: pivní chleba chleba recept recept na chleba pivní chléb recepty chleba recepty na chleba recept na pivní chleba pečení chleba chleba pivní recepty domácí chleba recepty na domaci chleba recept chleba pivni kuchařka domácí pívní chleba pivní chleba recept domaci pekarna pivni chleb peceni chlaba domaci chleba s pivem pivní chleb z domácí pekárny
Suroviny: voda, pivo světlé, sůl, olej, ocet, kmín celý, česnek, cukr, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, droždí,
Pivní (základní) chleba pro Václava
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxRl
44 názorů