Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 530 kJ / 1 561 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,92 g |
Tuky | 92,61 g |
Vláknina | 12,70 g |
Cholesterol | 758 mg |
Sodík | 1,08 g |
Sůl | 2,43 g |
Sacharidy | 69,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květák rozebereme na růžičky a povaříme v mírně osolené vodě nebo v páře do poloměka.
Krok 2: Mezitím si namočíme rohlíky do mléka a až jsou rozmočené, přidáme k nim osolené a opepřené mleté maso, cibuli nakrájenou na kostičky a vejce.
Krok 3: Do vymazané zapékací mísy vyskládáme květákové růžičky, na ně navrstvíme směs z mletého masa a zalijeme jíškou, kterou jsme udělali takto: v kastrůlku rozpustíme máslo a potom ho zahustíme hladkou moukou podle potřeby, necháme povařit a po vychladnutí přidáme vejce a trochu nastrouhaného sýru (podle chuti).
Krok 4: Pečeme v předehřáté trobě zhruba hodinu (záleží podle množství, já obvykle dělám rovnou z dvojité dávky) a těsně před koncem můžeme nasypat zbytek sýra.
Zveřejněno 20. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mleté maso zapečené s květáčkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P781
Moje poznámka
Mleté maso zapečené s květáčkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P781
Nejnovější recepty
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 5 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 15 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 17 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 17 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 5 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 6 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 6 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 7 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 8 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 8 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 9 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 9 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 11 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 11 hodinami
Tématické fráze:
recepty mleté maso zapečené,
mleté maso v páře,
recepty z mleteho masa,
mleté maso recepty,
mlete maso zapecene,
zapecene mleté maso,
zapékané maso vejce,
recepty z mletého masa zapečené,
mleté maso s květákem,
mlete maso,
mlete masove kostky s.vejci,
mleté v cibuli,
zapečený rohlík s vejci,
květák, mleté maso, bešamel,
mlete maso na pare,
mleté maso zapečené s vejcemi,
zapékaný květák s mletou,
mleté na páře,
zapečený mkvěták s jíškou,
rajčata,květák,mlété maso
Suroviny:
maso mleté,
květák,
rohlík,
mléko,
cibule,
vejce,
sůl,
pepř,
máslo,
mouka hladká,
vejce,
sýr tvrdý
Komentáře (9)
Přidat vejce znamena vzit vejce, jeho skorapkou narazit o hranu (napřiklad hrnku) za tuto prasklinu vejce rozevrit a jeho obsah vylít do dane misky. staci to takto podrobne?
nic proti Vam, ale myslim, ze kazdy inteligentni clovek vi, jak rozklepnout vejce. Kdyby do receptu melo prijit rozslehane vejce tak napisu "přidame ROZSLEHANE vejce". A pokud nekdo toto nevi, mozna by radeji ani nemel varit. Ale jak rikam, nic proti Vam.