Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 143 kJ / 34 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 0,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka den předem naporcujeme, prošpikujeme, lehce pokapeme citronovou šťávou, pak všechny porce potřeme horkým přepuštěným máslem a necháme ho v chladu do druhého dne odležet.
Krok 2: Druhý den ho osolíme, pokmínujeme a prudce na másle a zbytku rozškvařené slaniny a nového koření orestujeme. Snažte se ho orestovat hodně do zlatohněda, ale nepřipálit.
Krok 3: Pak k němu přidáme drobně pokrájenou cibuli, chvíli opékáme, poté přidáme houby nebo žampiony, podlijeme vodou a zastříkneme sojovou omáčkou a worchestrem.
Krok 4: Dusíme nejprve přikrytého, až je maso poloměkké, pak ho vložíme dopéci do trouby.
Krok 5: Když je maso zcela měkké, vyjmeme ho a do výpeku dáme máslo s hladkou moukou, zpracovanou do kuličky. Nebo zahustíme troškou maizeny či instantní jíškou, ale opravdu jen lehce. Jako příloha může být rýže, brambory v jakékoliv úpravě, bramborová kaše, knedlíky houskové, bramborové, i těstovinová rýže.
Zveřejněno 1. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Novoroční králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zvwY
Moje poznámka
Novoroční králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zvwY
Nejnovější recepty
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 1 hodinou
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 13 hodinami
Divoká kachna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno 16. 10. 2025 17:09:02
Liptovská pomazánka
Přidáno 16. 10. 2025 15:07:03
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno 16. 10. 2025 11:02:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tažený štrúdl
Lenuus před 2 minutami
Jablkový perník
collins před 1 hodinou
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 3 hodinami
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 4 hodinami
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 6 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 6 hodinami
Uzená žebra pomalu pečená
Monika28 před 7 hodinami
Cibulová polévka
drutek73 před 8 hodinami
Jemná banánová bábovka
Borinka před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Romecka7 před 9 hodinami
Tématické fráze:
co jíst na nový rok,
novoroční oběd,
co se nemá jíst na nový rok,
novoroční oběd recepty,
novoroční menu oběd,
co k obědu na nový rok,
zajíc recepty bezkonkurenční,
drůbež na nový rok,
recepty kralík na všechny způsoby,
novoroční menu,
králík na novy rok,
recepty na nový rok,
oběd na novy rok,
králík k obědu,
jak upéct kralíka,
novoroční menu recept,
králík recepty,
recepty na novoroční oběd,
pečeny kralik s krkovici,
co na oběd na nový rok
Suroviny:
králík,
máslo,
slanina,
citron,
sůl,
kmín celý,
koření nové koření,
cibule,
houby,
omáčka sojová,
omáčka worcesterová
Komentáře (14)
V návaznosti na tvůj poslední komentář: včera jsem k obědu pekl krkovičku (tradičně vcelku) a k ní kočičák a dnes právě dopékám husu, k ní červené zelí s bramborovým a houskovým knedlíkem