Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na divoko pro pamětníky

Plátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na přípravu zvěřiny. Na závěr ji zjemníme smetanou.

Hodnocení receptu je 5,0 (105×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

16. 1. 2010 12:40

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 935 kJ / 462 kcal
Bílkoviny12,45 g
Tuky25,37 g
Vláknina10,13 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 190 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy42,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je ze Slovácké kuchařky od paní Jarmily. Proč pro pamětníky? Tak na to vám zprostředkovaně odpoví sama autorka:

"Jak sa poví "hovězí na divoko",

tož hned vidím ty řady vyrovnaných konzerv v obchodoch.

Doví, lesti to ide aj doma udělat, říkala sem si kolikrát.

Tož, včilej už vím, že ide."

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

kustka kustka

7. 7. 2017 14:57

Hovězí na divoko jsem za (komunistů)milovala-bylo to vážně žravý,dnes bych si tu konzervu nekoupila.Určitě vyzkouším a ukládám:yes:<3

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 4. 2017 13:17

Kacita a Sofinka: To mne moc těší!!! Nám takové omáčky taky moc chutnají a dochutí si to člověk už podle své chuti :-)

Kacita a Sofinka Kacita a Sofinka

22. 4. 2017 13:11

Dojedeno a je to opravdu výborné<3. Jen jsem trošku dochutila i citronem a maso jsem neměla na plátky, ale na kostky. K tomu jsem dělala bramborové nočky a manžel chválí ještě hodinu po obědě a mám to uvařit i na rodinnou oslavu :-D. Díky za recept:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 3. 2017 14:05

jarmla: díky moc :-)

jarmla jarmla

24. 3. 2017 13:07

Výborný recept.:-K

Dajda Dajda

1. 12. 2016 08:49

Slavo: Současné hovězí není jen drahé, ale velmi často ještě nekvalitní! Může být sice měkké, ale bez chuti a zápachu. :no: Omáčka bude určitě chutnat skvěle, ale co s tím zbytkem, tedy masem bez chuti?

Slavo

30. 11. 2016 19:55

Mňa napadlo že sa to jedlo volá "pro pametníky"preto že hovädzie je teraz tak drahé,že si na jeho chuť už len pamätáme.:-D:-p

casino casino

1. 11. 2016 11:22

Jana Remkova:
No, kdybyste tam vrazila "masox" z DM, tak ti stejní alergici by vám pěli chválu:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 11. 2016 11:06

Hana: Proč ne, mi masox nevadí, jen tady jsou někteří na něj tak alergičtí, jako býk na červenou hadru. Takže ho tam raději nepíšu :-D

Hana

1. 11. 2016 10:18

Něco podobného jsem zkusila jen jsem tam dala masox.:-)

gillan63 gillan63

8. 10. 2016 13:23

Takže Jani , dnes k obědu s knedlikem a je to moooooc velká dobrota .Ke konci jsem přidal trochu nastrouhané citronové kůry a nemá to chybu. No prostě dobrůtka. Určitě bude repete. Dík za recept a za radu.:-K:-K:-K:yes::yes:

gillan63 gillan63

3. 10. 2016 19:43

Díky Jani za upřesnění...:-K

casino casino

3. 10. 2016 12:52

Jana Remkova:
Hahaha, dřív bylo všechno lepší, že :-D
No, nevím ale jak by to dopadlo, kdybyste uvařila dvě jídla paralelně a dala hodnotit naslepo mančaftu...:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 10. 2016 12:16

casino: Rajský protlak tam vidím. Jde o to, dosáhnout té chuti, jaká kdysi byla právě v té konzervě. A můžu říct, že dosažená byla. ;-)

casino casino

3. 10. 2016 10:01

Jana Remkova:
Takže to byl Cimrman, když ještě chodil v sukních, že:-D
Ale máte recht...
Hodil jsem oko na suroviny a dál už jsem ani nečetl...:-p
No, já rajčata v žádné formě nepřidávám:yes: ale Slovačiska to dělají jinak: http://www.zdravapotravina.cz/hotova-jidla/hovezi-...

1 2 3 4 5 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: hovězí na divoko hovězí srdce na divoko hovězí na divoko recept hovězí kostky na divoko hovězí na divoko konzerva konzerva hovezi na divoko hovězí maso recepty recept na hovězí na divoko recept hovězí na divoko svíčková na divoko omáčka na divoko hovezi maso na divoko hovězí nudličky na divoko recepty hovězí na divoko hovezi nadivoko hovězí kližka na divoko hovězí na houbách na divoko hovězí na divoko,bramborový knedlík, top recepty hovězí na divoko hovedzie na divoko

Suroviny: maso hovězí, mrkev, celer, cibule, protlak rajčatový, cukr, koření divočina, sůl, olej, smetana na vaření, mouka hladká

TopRecepty.cz

Hovězí na divoko pro pamětníky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2xBJ