Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štrúdl 2 v 1

Štrúdl, který je sice náročný na přípravu, ale to, co vložíme do přípravy těsta se nám vrátí na chuti. Kynuté těsto velmi důkladně propracujeme a poté ho naplníme tvarohovou a povidlovou náplní. Nahoru posypeme ještě drobenkou a upečeme dozlatova.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 1. 2010 15:50

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

Nutriční hodnoty

Energie32 471 kJ / 7 761 kcal
Bílkoviny235,52 g
Tuky308,96 g
Vláknina33,36 g
Cholesterol 1,43 g
Sodík 2,56 g
Sůl6,16 g
Sacharidy972,02 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z této dávky jsou 4 větší štrúdly, kdo by je chtěl mít užší a tím i hezčí, udělejte si jich více a nebo zadělejte méně těsta. A ještě jednu poznámku pro začínající kuchařinky. Nepodceňujte nakynutí na plechu před pečením, je tam dost tvarohu a navíc ještě povidla, kdyby štrúdly byly málo nakynuté, těsto se zdrcne a mohl by se vám dole udělat tzv. brousek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jana

13. 2. 2010 11:02

Můžu se zeptat kolik tam tak dáváte toho mléka? Chtěla bych těsto udělat v pekárničce, takže bych potřebovala alespoň přibližné množství. Děkuju
:-)):yes:

yanull yanull

2. 2. 2010 12:32

Zizalko Jarko, s litovým těstem to neznám, ale stejně jako Ty, to někdy zkusím a pak si povíme, co nám chutnalo více. Zda listové nebo kynuté, zatím nemůžu posoudit, ale v kynuté úpravě se u nás dlouho tento štrúdl neohřeje ;-):-)s

zizala zizala (moderátorka)

1. 2. 2010 11:41

Já jsem jednou dělala totéž, ale z listového těsta, viděla jsem to v nějakém časopisu. Tohle zkusím už proto, že kynuté těsto máme rádi;-):-p:yes:

mirca75 mirca75

1. 2. 2010 11:35

Yanull:-)pěkný recept s lákavými fotečkami k nakousnutí:-p.Ukládám a zkusím;-).

Gabina

1. 2. 2010 11:32

Jani nevadí ;-), možní jsem měla řídkou náplň :-O Určitě bude reparát :-D

yanull yanull

31. 1. 2010 09:15

Gábi, to mě mrzí, že tam ten brousek byl. Ač bydlím v domě, nemám velkou kuchyň a navíc v ní mám kachlový sporák, ve kterém topím, tudíž mi těsta kynou jako divá:-) Já dělám ještě jedny koláče, u kterých ještě i na plechu těsto nechávám kynout téměř hodinu. Ale u tohoto by měla půlhodinka stačit. Ještě mě napadlo, zda jsi tam nedala více náplně, že to bylo na to těsto těžké. No nevadí, časem to vychytáš, protože jsi šikulka ;-):-K

Gabina

30. 1. 2010 22:25

Yanull, přiznám se, že jsem smíchala jen máslo s olejem, sádlo jsem neměla:-( a mouku jsem taky dala obyčejnou hladkou. Na plechu jsem nechala kynout asi půl hodiny, přesto po upečení se mi tam objevil brousek:-// To nic nemění na tom, že koláček byl vynikající :-!:yes: Určitě jsem nedělala naposledy

yanull yanull

30. 1. 2010 07:49

Gabi, vláčnost těsta ovlivňuje kvalita mouky a v tomto případě i smíchání tří druhů tuků. Já už jsem vyzkoušela také vše možné, ale tato kombinace mi nejvíce vyhovuje. A na plechu se to musí nechat nakynout, uvedla jsem to i v popisu, uvádím tu všechny své poznatky, aby se vám to povedlo a pochutnali jste si. Myslím si, že na pokusné pečení nikdo nemá peněz nazbyt;-):-)

HankaPu HankaPu

29. 1. 2010 22:26

Dávám 18.bodík, a protože všechno z kynutého těsta máme rádi, už mám v oblíbených a v nejbližší době určitě vyzkouším:yes: +
Máš moc hezké fotky :yes::yes:

Gabina

25. 1. 2010 16:58

Bodík jako hrom :-K:yes: Těsto je krásně vláčné a měkké, dělala jsem z poloviční dávky a byl toho celý plech. Jen jsem asi měla nechat déle kynout na plechu:-( Ale jinak super :yes: Plnila jsem tvarohem a mákem

rendulka rendulka

24. 1. 2010 19:53

no vypadá to úžasně.:-))

yanull yanull

24. 1. 2010 18:58

Tomáši, už jsi mě dnes mnohokrát rozesmál, ale nyní nejvíce, neboj, jestli přijedeš, bude to moje maturita z vaření a pečení, to si teprve dám záležet ;-):-)):-)):-))

thomassinno thomassinno

24. 1. 2010 18:54

.. a já bych ke tvým receptíkům připsal " Janička peče pro mně " :-D :-D :-D

yanull yanull

24. 1. 2010 18:53

Děkuji všem, co mě dnes chválili a posílali bodíky za mé recepty, potěší to a moc si toho vážím.:-K V Národním divadle je nápis Národ sobě,tady na topky bych dala : Naše kuchtění pro všechny :yes::-):-))

KLARA

24. 1. 2010 18:48

:yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: štrúdl jak dlouho se peče štrůdl jak dlouho péci štrůdl štrúdl z kynutého těsta štrúdl s tvarohem co delat aby strudl nepraskl jak dlouho péct štrůdl kynute testo na strudl sstrudl recept recept štrúdl strudl ze stoprocentniho tuku štrůdl na celý plech sstrudl od yanull na kolik péci štrůdl štrúdl na plech jak udělat štrůdl štrúdl kynutý štrúdly tažený zavin ze stoprocentního tuku jak péct štrůdl aby nepraskl

Suroviny: mouka hladká, cukr krupice, cukr vanilkový, droždí čerstvé, žloutek, sůl, rum, majonéza, mléko, tvaroh, tvaroh, smetana zakysaná, cukr vanilkový, vejce, cukr krupice, rum, rozinky v rumu, povidla švestková, mouka hrubá, cukr krupice, máslo

TopRecepty.cz

Štrúdl 2 v 1

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oVqA