

Špaldová kaše s batáty a česnekem - pro nejmenší
Suroviny
- 2-3 PL špaldových vloček
- 1/3 velkého batátu
- 1 stroužek česneku
- sůl
- 1 KL ghí
Postup přípravy receptu
Batát okrájíme a nastrouháme. Česnek naškrabeme.
V kastrůlku rozehřejeme ghí a přidáme česnek. Necháme jen zavonět.
Přidáme batát, vločky, osolíme a podlijeme vodou. Necháme dusit cca 10 minut, aby vločky změkly.
Pokud je třeba, můžeme ještě dochutit solí, ale většinou to třeba není. Pokud přidáme sůl na začátku, pěkně se v jídle rozleží.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Slaná varianta snídaňové kaše.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Špaldová kaše s batáty a česnekem - pro nejmenší
K receptu nejsou žádné komentáře.