Špaldová kaše s batáty a česnekem - pro nejmenší

Suroviny

2-3 PL špaldových vloček
1/3 velkého batátu
1 stroužek česneku
sůl
1 KL ghí

Postup přípravy receptu

  1. Batát okrájíme a nastrouháme. Česnek naškrabeme.

  2. V kastrůlku rozehřejeme ghí a přidáme česnek. Necháme jen zavonět.

  3. Přidáme batát, vločky, osolíme a podlijeme vodou. Necháme dusit cca 10 minut, aby vločky změkly.

  4. Pokud je třeba, můžeme ještě dochutit solí, ale většinou to třeba není. Pokud přidáme sůl na začátku, pěkně se v jídle rozleží.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Slaná varianta snídaňové kaše.

Komentáře k receptu Špaldová kaše s batáty a česnekem - pro nejmenší

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: batáty kaše batáty + mrkev kaše recept batáty recepty