Pastinák glazovaný

gmptop Kuchař: gmptop

4 porce Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

1 kg pastináku
3 PL přepuštěného másla
1 pomeranč, šťáva a nastrouhaná kůra
2 PL cukru
½ citronu – šťávu
1 dámská hrst sezamu
1 dámská hrst posekané meduňky
sůl, bílý pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Pastinák opucuju, pokrájím na špalíčky, vhodím do osolené vařící vody. Podle velikosti kořene minutu či dvě. Vyberu a zchladím pod studenou vodou (Normálně to zblanšíruju, to je furt řečí vokolo).

  2. Na pánvičce už mám rozpuštěné máslo. Chvíle napětí, co bude dál. Vrhnu pastinák na pánev (železnou, aby si někdo nedomejšlel), osmahnu, přidám cukr, postrouhanou pomerančovou kůru a šťávu. Usilovně míchám na malém ohni, až se mi ta zelenina kořenová obalí cukrovou sklovinou.

  3. Přidám citronovou šťávu, sůl a pepř. Míchám, posypu hrstí sezamu a v konci hrstičku meduňky.

  4. Podávám jako málozvyklý dodatek k drůbeži. :D

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pastinák glazovaný

Zapomněl/a jsem heslo