Slané tyčinky nebo krekry ze tří surovin
Recept ještě nebyl hodnocenTyto výborné krekry připravíme velmi jednoduše z pár surovin. Niva v těstě jim dodává zajímavou chuť. Na závěr je ještě posypeme dle chuti kmínem, mákem nebo semínky.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tyto výborné krekry připravíme velmi jednoduše z pár surovin. Niva v těstě jim dodává zajímavou chuť. Na závěr je ještě posypeme dle chuti kmínem, mákem nebo semínky.…
Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpalte olej a cibuli opékejte, dokud nezačne hnědnout. Kořenovou zeleninu pokrájejte na kostky (1,5 – 2 cm) a přidejte k cibuli. Za…
Trubičky na svátečním stole určitě upoutají pozornost už jen svým tvarem. Jsou vynikající samy o sobě. Ale to hlavní, co jim dodává neodolatelnou chuť, je máslový krém s…
Zapečené maso je vždy velmi vděčný pokrm, protože je připravený téměř bez práce i nádobí. Stačí naskládat pár základních surovin do pekáčku a vložit do trouby. Pokud vám…
V nevlídném počasí přijde vhod sytá a teplá polévka plná vitamínů. Taková je i klasická česká zelňačka. Připravíme ji z kysaného zelí, brambor a vepřového masa. Na závěr…
Vyzkoušejte toto skvělé cukroví ve tvaru ořechů. Výborné je plněné krémem připraveným ze Salka a másla, nebo s vanilkovým krémem ochuceným trochou rumu. Dozdobit ho…
Kuřecí nugetky jsou stálicí mezi pokrmy z fast foodu. Snadno a rychle si je však můžete připravit i vy doma. Mleté maso stačí dochutit kořením a obalit ve směsi ochucené…
Šťavnaté a dozlatova upečené masíčko, doplněné dušeným zelím a bramborovým knedlíkem – česká klasika, která se hodí k nedělnímu obědu, ale i pro slavnostní příležitosti.…
Jednodušší recept na žampiony smažené v trojbalu už nehledejte, právě jste ho našli! Příprava je snadná a rychlá, dokřupava a dozlatova usmažené žampiony podáváme s…
Tento kynutý olivový kořen chutná skvěle a zároveň se připravuje velmi snadno a téměř bez práce. Těsto totiž vůbec nemusíte hnětat – stačí ho jen promíchat, nechat…
Halušky rozhodně patří do slovenského národního bohatství. Jemné noky z brambor, zlatavá a křupavá slanina a pořádně kyselé zelí. Že byste hned ochutnali? Vyzkoušejte…
Lahodná obměna klasické česnekové polévky. Krémová česnečka zachutná všem, kteří milují pikantní česnekovou chuť. Je vynikající s mističkou opečených chlebových krutonů…
Celer je velmi zdravá zelenina, která je nedílnou součástí české kuchyně. Vyzkoušejte tento recept, ve kterém celer hraje prim. Jemná krémová polévka ochucená česnekem…
Kysané zelí se řadí mezi superpotraviny. Obsahuje totiž vysoké množství vitaminu C a vlákniny. Stojí tedy za to ho zařadit do jídelníčku. Vyzkoušejte tento recept,…
Máte rádi plněné vánoční cukroví? Tak to vám budou tyto koláčky určitě chutnat. Křehké těsto, které voní ořechy, naplněné krémem s troškou rumu a nahoře čokoláda s…
Horkovzdušná fritéza je ideální pro ty, kteří nemohou trávit v kuchyni mnoho času. Již během krátké doby v ní připravíte kompletní pokrm a s minimem špinavého nádobí.…
Ořechy, máslový krém a čokoládová poleva. Oblíbená trojice pečícího světa, která doprovází nespočet základů na různé druhy cukroví. Vyzkoušejte tuto verzi rohlíčků,…
Trubičky patří na Vánoce mezi oblíbené cukroví. Trubičky z kakaového těsta naplníme oblíbeným krémem nebo pařížskou šlehačkou, namočíme do čokolády a zdobíme dle…
O tom, že sušenky nemusí být vždy jen sladké, vás přesvědčí tento recept. Těsto z mouky a másle je ochuceno vyzrálou nivou. Po odležení z něj vykrajujeme libovolné tvary…
Společně s podzimem přichází i sklizeň jablek, ze kterých můžete připravit závin z dokonalého šlehačkového těsta, potřený rumem a máslem. Zmizí ze stolu tak rychle, že…
Milujete vánočku, ale obáváte se složitého zaplétání pramenů? Potom je tento recept přímo pro vás, na stříhanou vánočku totiž budete potřebovat pouze nůžky. Díky…
Podobně jako bramboráky, i langoše patří mezi jídlo, o kterém víme, že není zdravé, a přesto si ho nedokážeme odpustit alespoň jednou za čas, třeba na pouti. Placky z…
Čočka nakyselo je zdánlivě docela obyčejné, nicméně velmi oblíbené jídlo. Jednoduchý postup pomůže, aby se vám čočka povedla kdykoliv na ni dostanete chuť - třeba i na…
Šťavnaté hovězí plátky, pomalu dušené na cibulce, patří k nejoblíbenějším tradičním jídlům. Roštěnky s jemnou omáčkou a přílohou podle chuti potěší každého milovníka…