Lišky na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenLišky jsou perlou mezi houbami pro svou kořenitou a specifickou chuť. Pokud patříte mezi milovníky těchto oranžových krásek, zkuste si připravit lišky na smetaně podle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lišky jsou perlou mezi houbami pro svou kořenitou a specifickou chuť. Pokud patříte mezi milovníky těchto oranžových krásek, zkuste si připravit lišky na smetaně podle…
Čočková polévka patří mezi oblíbené polévky, protože je sytá, chutná a dodá člověku energii. Přijde k chuti jako jeden z chodů oběda nebo jako samostatná svačina či…
Připravte si tradiční rebarborový koláč bohatě zasypaný žmolenkou a posypaný mandlovými plátky. Jeho příprava je rychlá a jednoduchá, jeho chuť navíc můžete vylepšit…
Sušené droždí smícháme v misce s teplou vodou (rozkvedláme vidličkou), přidáme půl lžičky cukru a přikryjeme utěrkou. Necháme 15 minut nakynout.Ve velké míse smícháme…
Nechutnají Vám už rohlíky a housky z obchodu, které se zdražují raketovou rychlostí? Vyzkoušejte podle našeho receptu preclíky, které Vám jistě zachutnají a sklidíte…
Kapusta je velmi chutná a neprávem opomíjená zelenina. Zkuste ji uvařit k obědu s kousky vepřové krkovičky, trochou špeku a česneku. Jako přílohu můžete použít brambory…
Skvělá křupavá dýně, skoro jako řízek. Obalená v kořeněném sýrovém trojobalu a pečená v troubě, takže si ji můžete směle vychutnat i pokud jste zrovna na dietě. Nejlépe…
Svíčková omáčka je královna tradičních českých jídel i svátečních tabulí. Křehký plátek hovězího masa, jemná omáčka, nadýchaný knedlík a šlehačka s brusinkami potěší…
Recept, kterým zaručeně zaujmete. Vydlabané cukety naplňte šťavnatým mletým masem s kostičkami špeku. Navrch přidejte směs sýra, smetany a kečupu. Nakonec zapečte…
Pýchavky jsou kulaté houby s bělavým vnitřkem. Skvěle se hodí na smažení, do rizot nebo gulášů. Vyzkoušejte z nich připravit tento skvělý guláš zjemněný zakysanou…
Vytvoříme klasické palačinkové těsto. Dobře vyšleháme a nalijeme na plech s pečicím papírem nebo velmi dobře vymazaný.Přidáme osušené ovoce, které popř. můžeme lehce…
Výroba špiček je vskutku mistrovským dílem, které však zvládnete i doma. Nadýchané buflery jsou základním stavebním piškotem pro čokoládové tělo špičky, které naplníme…
Do mísy dejte prosátou mouku se špetkou soli a cukrem, do důlku nadrobte droždí a zalejte vlahým mlékem. Asi za 5 minut, až droždí vzejde, přidejte vše ostatní a…
Upečte dezert našich babiček, metrový dort. Potěší vás vláčným korpusem, měkkou polevou a výborným krémem. Plátky korpusů spojené krémem z másla a mouky polijte…
Upečte dezert našich babiček, metrový dort. Potěší vás vláčným korpusem, měkkou polevou a výborným krémem. Plátky korpusů spojené krémem z másla a mouky polijte…
Teplá bramboračka vonící po česneku, zelenině a čerstvých houbách přijde vždy k chuti. Vydatná polévka zasytí nejen při pochmurných dnech a zároveň bude skvělým…
Troubu předehřejeme na 205 °C a formu na 12 muffinů vyložíme muffinovými papírovými košíčky.Ve středně velké míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Odložíme…
Kulajda je polévka často vařená v době sbírání hub, ale i mimo sezónu. Dají se použít i houby sušené. Chuť čerstvého nebo zmrazeného kopru přidá polévce další chuťovou…
Bramborák neboli jihočeská cmunda je jedno z nejoblíbenějších lidových jídel. Původně určitě byla skromnější, bez sýru i uzeniny a dochucovadel. Stačí brambory, česnek,…
Utřeme máslo, cukr a vejce, přidáme mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr, sůl a rum a šlehačku. Na vále pak vypracujeme těsto, až je pěkně vláčné a nelepí se a hned…
Šleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme olej, horkou vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme ušlehaný sníh z bílků. Poklademe jakýmkoli ovocem. …
Netradiční savojský řízek je obalený v klasickém trojobalu, ale těsně před smažením ho ještě navíc obalíme v rozšlehaném vaječném bílku. Takto připravené řízky smažíme…
Přestože jsou langoše původem z Maďarska, už dávno u nás zlidověly. Receptů najdete několik, ale v tom tradičním nesmějí chybět brambory. Jedině tak budou mít totiž…
Jemné palačinky plněné nadýchanou tvarohovou hmotou odlehčenou sněhem z bílků se zrovna rozplynou na jazyku. Můžeme podávat jako dezert po lehkém obědě nebo jako lákavou…