Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žemle - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 098 kJ /
263 kcal
Bílkoviny8,75 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,75 g
Tuky2,50 g
– nasycené0,75 g
– nenasycené1,25 g
–– mononenasycené0,50 g
–– polynenasycené0,75 g
––– omega 30,03 g
Vláknina2,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 638 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy50,00 g
– cukry1,25 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Jablková žemlovka Videorecept

Jablková žemlovka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Jablková žemlovka je jedním z tradičních sladkých nákypů, který se v našich zemích konzumuje jako hlavní chod. V menším množství můžete jablkovou žemlovku podávat jako…

toprecepty.cz

80 min

Vepřenky podle ČSN Videorecept

Vepřenky podle ČSN

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Další z oblíbených pochoutek bufetů a restaurací za socialismu – vepřenky, byly někdy nepřesně nazývány pepřenkami, ale správný název je odvozen od vepřového masa, z…

toprecepty.cz

20 min

Kuřecí hamburgery

Kuřecí hamburgery

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Máte chuť na hamburger, ale jste spíše příznivcem kuřecího masa? Tak to tu pro vás máme přesně tento recept na placky z kuřecích prsou. Namleté maso smícháte s dalšími…

toprecepty.cz

30 min

Houskové knedlíky v hrnečku

Houskové knedlíky v hrnečku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Houskové knedlíky doslova neodmyslitelně patří k omáčkám, pečenému masu nebo zvěřině. Knedlíky, připravované v hrnečku, nejsou kynuté a budou tak rychle hotové a zvládne…

toprecepty.cz

45 min

Prejt

Prejt

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Příprava prejtu byla původně spjata zejména s obdobím masopustu a zabíjaček. Prejt podle tohoto receptu má jako základ vařené vepřové koleno a játra, je zahuštěný…

Gregusa

90 min

Karlovarské knedlíky - velmi dobré

Karlovarské knedlíky - velmi dobré

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Taková svíčková nebo křenová omáčka si jistě zaslouží i skvělé a nadýchané knedlíky. Ty můžete doma jednoduše připravit díky tomuto receptu na karlovarské knedlíky.…

Petan

35 min

Podkrkonošský hubník

Podkrkonošský hubník

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Staročeský podkrkonošský hubník je jednoduchý, levný, bezmasý pokrm, který dobře zasytí. Můžeme si ho vychutnat teplý i zastudena. Výraznou chuť mu dodávají čerstvé…

poslirecept

60 min

Vídeňské žemlové knedlíky

Vídeňské žemlové knedlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Žemle rozkrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem rozšlehaným se žloutky, rozehřátým máslem a solí a necháme prosáknout. Po té vmícháme mouku a sníh z bílků. Těsto ve tvaru…

Houskové knedlíky kvasnicové

Houskové knedlíky kvasnicové

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Do mísy dáme, mouku, sůl a vejce. Ve vlažném mléce namočíme kvasnice. Až začnou pracovat, přidáme do mísy. Vytvoříme těsto které podle potřeby ředíme dalším vlažným…

Pečená krůta s nádivkou

Pečená krůta s nádivkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Pečená krůta, plněná nádivkou z drobů, slaniny a mandlí, je vhodná pro slavnostní příležitosti. Zlatavá kůrčička na povrchu, rozpadající se jemné maso, sklidí úspěch u…

hafikov

120 min

Žemlový knedlík

Žemlový knedlík

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Přilejeme těstíčko ze žloutků, zbytku mléka, soli, mouky, petrželové natě a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. …

Kuřecí kapsa s nádivkou

Kuřecí kapsa s nádivkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Jako první si připravíme nádivku. Mrkev nakrájíme na drobnější kostičky a chvíli povaříme, zcedíme. Žemli nakrajíme taktéž na drobné kostičky a podle potřeby ji trochu…

Jitrnicová polévka

Jitrnicová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Obsah jitrnic vytlačíme a zalijeme vodou. Přidáme očištěnou nastrouhanou zeleninu a masox a vaříme, až je zelenina měkká. Podle chuti dosolíme. Podáváme s kostičkami…

Jihočeský houbovec

Jihočeský houbovec

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Jihočeský houbovec je poctivý a sytý tradiční pokrm, který potěší každého milovníka hub. Je skvělým způsobem, jak zpracovat nasbírané houby a proměnit je v lahodný a…

jitka540

65 min

Zelné závitky

Zelné závitky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Zelné závitky plněné mletým masem jsou oblíbená klasika, kterou dělávaly už naše babičky. Balíčky ze zelných listů skrývají plátek šunky a váleček šťavnatého, dobře…

poslirecept

70 min

Králičí krokety

Králičí krokety

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Z másla a mouky udělat světlou jíšku. Zalije se mlékem a trochou šťávy z dušeného masa / když je /, rozšlehá se a uvaří hustá omáčka. Mezitím se nakrájí žemle a zalije …

Jemný houskový knedlík

Jemný houskový knedlík

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Žemle ostrouháme a nakrájíme na kostky, zalijeme rozpuštěným máslem a necháme zase v troubě lehce osušit. Mléko osolíme, přidáme vajíčka, jemně usekanou petrželku a…

Rychlá bramborová polévka bez jíšky

Rychlá bramborová polévka bez jíšky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Brambory oloupeme, opláchneme a nastrouháme na hrubší nudličky.Dáme chvíli povařit do vývaru nebo osolené vody. Pak přidáme mléko a když vše znovu zavaří, tak v polévce…

Merylas

35 min

Houbová sekaná

Houbová sekaná

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

V kastrolku zaškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu,zpěníme na jemno nakrájenou cibulku,přidáme houby a za občasného míchání podusíme.Po vysmahnutí štávy,kastrol…

1 2 3

Naposledy jste si prohlédli