Jablková žemlovka
Recept ještě nebyl hodnocenJablková žemlovka je jedním z tradičních sladkých nákypů, který se v našich zemích konzumuje jako hlavní chod. V menším množství můžete jablkovou žemlovku podávat jako…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 098 kJ / 263 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,75 g |
| Tuky | 2,50 g |
| – nasycené | 0,75 g |
| – nenasycené | 1,25 g |
| –– mononenasycené | 0,50 g |
| –– polynenasycené | 0,75 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 2,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 638 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 50,00 g |
| – cukry | 1,25 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Jablková žemlovka je jedním z tradičních sladkých nákypů, který se v našich zemích konzumuje jako hlavní chod. V menším množství můžete jablkovou žemlovku podávat jako…
Máte v plánu jako přílohu k obědu uvařit houskový knedlík a zapomněli jste koupit droždí? Nevadí, zkuste tento recept s použitím kypřicího prášku. Výsledkem budou chutné…
Vinná klobása neodmyslitelně patří k vánočním dobrotám, které nesmí chybět na žádném svátečním stole. Většinou pro ni skočíme k řezníkovi, ale co takhle si připravit…
Máte chuť na hamburger, ale jste spíše příznivcem kuřecího masa? Tak to tu pro vás máme přesně tento recept na placky z kuřecích prsou. Namleté maso smícháte s dalšími…
Taková svíčková nebo křenová omáčka si jistě zaslouží i skvělé a nadýchané knedlíky. Ty můžete doma jednoduše připravit díky tomuto receptu na karlovarské knedlíky.…
Houskové knedlíky doslova neodmyslitelně patří k omáčkám, pečenému masu nebo zvěřině. Knedlíky, připravované v hrnečku, nejsou kynuté a budou tak rychle hotové a zvládne…
Staročeský podkrkonošský hubník je jednoduchý, levný, bezmasý pokrm, který dobře zasytí. Můžeme si ho vychutnat teplý i zastudena. Výraznou chuť mu dodávají čerstvé…
Další z oblíbených pochoutek bufetů a restaurací za socialismu – vepřenky, byly někdy nepřesně nazývány pepřenkami, ale správný název je odvozen od vepřového masa, z…
Do mísy dáme, mouku, sůl a vejce. Ve vlažném mléce namočíme kvasnice. Až začnou pracovat, přidáme do mísy. Vytvoříme těsto které podle potřeby ředíme dalším vlažným…
Žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Přilejeme těstíčko ze žloutků, zbytku mléka, soli, mouky, petrželové natě a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. …
V kastrolku zaškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu,zpěníme na jemno nakrájenou cibulku,přidáme houby a za občasného míchání podusíme.Po vysmahnutí štávy,kastrol…
Obsah jitrnic vytlačíme a zalijeme vodou. Přidáme očištěnou nastrouhanou zeleninu a masox a vaříme, až je zelenina měkká. Podle chuti dosolíme. Podáváme s kostičkami…
Každý ví, že přílohové knedlíky jsou nejlepší ty vařené doma. Nadýchané jsou tak akorát, z kynutého těsta, doplněné o krájenou housku. Pokud se jejich přípravy obáváte,…
Žemle rozkrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem rozšlehaným se žloutky, rozehřátým máslem a solí a necháme prosáknout. Po té vmícháme mouku a sníh z bílků. Těsto ve tvaru…
Kuřecí stehna omyjeme a vykostíme tak, že z vnitřní strany špičkou nože přerušíme kolenní kloub, stehno podélně rozřízněte a vyjměte stehenní kost.Vykostěnou část lehce…
Žemle rozkrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem rozšlehaným se žloutky, rozehřátým máslem a solí a necháme prosáknout. Po té vmícháme mouku, strouhanku a sníh z bílků.…
Jihočeský houbovec je poctivý a sytý tradiční pokrm, který potěší každého milovníka hub. Je skvělým způsobem, jak zpracovat nasbírané houby a proměnit je v lahodný a…
Žemle rozkrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem rozšlehaným se žloutky, rozehřátým máslem a solí a necháme prosáknout. Po té vmícháme mouku a sníh z bílků. Těsto ve tvaru…
Kuřecí prsíčka lehce naklepeme, osolíme, okořeníme a položíme do lehce vymazané zapékací misky. Na ně rozprostřeme nádivku, překryjeme plátkem tvrdého sýra, upečeme…
Žemli (rohlík) nakrájíme na plátky a zvlhčíme ji mlékem, dobře rozmělníme a pak vmícháme do mletého masa. Přidáme vejce, pepř, papriku a sůl Z masa utvoříme 8 válečků,…
Žemle nebo toastový chléb pokrájíme nadrobno, posypeme cukrem, přelijeme mlékem a necháme chvíli stát. Tvaroh umícháme se žloutky, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou a…
Zelné závitky plněné mletým masem jsou oblíbená klasika, kterou dělávaly už naše babičky. Balíčky ze zelných listů skrývají plátek šunky a váleček šťavnatého, dobře…
Bedly s mletým masem: Hovězí a vepřové maso jemně umeleme na masovém strojku společně s jednou máčenou žemlí a pak dobře rozmícháme společně se solí, pepřem a mlékem.…