Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žemle - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 098 kJ /
263 kcal
Bílkoviny8,75 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,75 g
Tuky2,50 g
– nasycené0,75 g
– nenasycené1,25 g
–– mononenasycené0,50 g
–– polynenasycené0,75 g
––– omega 30,03 g
Vláknina2,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 638 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy50,00 g
– cukry1,25 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Jablková žemlovka Videorecept

Jablková žemlovka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Jablková žemlovka je jedním z tradičních sladkých nákypů, který se v našich zemích konzumuje jako hlavní chod. V menším množství můžete jablkovou žemlovku podávat jako…

toprecepty.cz

80 min

Kuřecí hamburgery

Kuřecí hamburgery

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Máte chuť na hamburger, ale jste spíše příznivcem kuřecího masa? Tak to tu pro vás máme přesně tento recept na placky z kuřecích prsou. Namleté maso smícháte s dalšími…

toprecepty.cz

30 min

Karlovarské knedlíky - velmi dobré

Karlovarské knedlíky - velmi dobré

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Taková svíčková nebo křenová omáčka si jistě zaslouží i skvělé a nadýchané knedlíky. Ty můžete doma jednoduše připravit díky tomuto receptu na karlovarské knedlíky.…

Petan

35 min

Houskové knedlíky v hrnečku

Houskové knedlíky v hrnečku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Houskové knedlíky doslova neodmyslitelně patří k omáčkám, pečenému masu nebo zvěřině. Knedlíky, připravované v hrnečku, nejsou kynuté a budou tak rychle hotové a zvládne…

toprecepty.cz

45 min

Podkrkonošský hubník

Podkrkonošský hubník

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Staročeský podkrkonošský hubník je jednoduchý, levný, bezmasý pokrm, který dobře zasytí. Můžeme si ho vychutnat teplý i zastudena. Výraznou chuť mu dodávají čerstvé…

poslirecept

60 min

Vepřenky podle ČSN Videorecept

Vepřenky podle ČSN

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Další z oblíbených pochoutek bufetů a restaurací za socialismu – vepřenky, byly někdy nepřesně nazývány pepřenkami, ale správný název je odvozen od vepřového masa, z…

toprecepty.cz

20 min

Houskové knedlíky kvasnicové

Houskové knedlíky kvasnicové

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Do mísy dáme, mouku, sůl a vejce. Ve vlažném mléce namočíme kvasnice. Až začnou pracovat, přidáme do mísy. Vytvoříme těsto které podle potřeby ředíme dalším vlažným…

Žemlový knedlík

Žemlový knedlík

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Přilejeme těstíčko ze žloutků, zbytku mléka, soli, mouky, petrželové natě a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. …

Prejt

Prejt

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Příprava prejtu byla původně spjata zejména s obdobím masopustu a zabíjaček. Prejt podle tohoto receptu má jako základ vařené vepřové koleno a játra, je zahuštěný…

Gregusa

90 min

Houbová sekaná

Houbová sekaná

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

V kastrolku zaškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu,zpěníme na jemno nakrájenou cibulku,přidáme houby a za občasného míchání podusíme.Po vysmahnutí štávy,kastrol…

Jitrnicová polévka

Jitrnicová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Obsah jitrnic vytlačíme a zalijeme vodou. Přidáme očištěnou nastrouhanou zeleninu a masox a vaříme, až je zelenina měkká. Podle chuti dosolíme. Podáváme s kostičkami…

Houskové knedlíky I

Houskové knedlíky I

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Každý ví, že přílohové knedlíky jsou nejlepší ty vařené doma. Nadýchané jsou tak akorát, z kynutého těsta, doplněné o krájenou housku. Pokud se jejich přípravy obáváte,…

toprecepty.cz

55 min

Vídeňské žemlové knedlíky

Vídeňské žemlové knedlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Žemle rozkrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem rozšlehaným se žloutky, rozehřátým máslem a solí a necháme prosáknout. Po té vmícháme mouku a sníh z bílků. Těsto ve tvaru…

Nadívaná kuřecí stehna

Nadívaná kuřecí stehna

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Kuřecí stehna omyjeme a vykostíme tak, že z vnitřní strany špičkou nože přerušíme kolenní kloub, stehno podélně rozřízněte a vyjměte stehenní kost.Vykostěnou část lehce…

Bahula

120 min

Jemné houskové knedlíky

Jemné houskové knedlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Žemle rozkrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem rozšlehaným se žloutky, rozehřátým máslem a solí a necháme prosáknout. Po té vmícháme mouku, strouhanku a sníh z bílků.…

Jihočeský houbovec

Jihočeský houbovec

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Jihočeský houbovec je poctivý a sytý tradiční pokrm, který potěší každého milovníka hub. Je skvělým způsobem, jak zpracovat nasbírané houby a proměnit je v lahodný a…

jitka540

65 min

Karlovarské knedlíky v ubrousku

Karlovarské knedlíky v ubrousku

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

Žemle rozkrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem rozšlehaným se žloutky, rozehřátým máslem a solí a necháme prosáknout. Po té vmícháme mouku a sníh z bílků. Těsto ve tvaru…

Dalmátské čufty s bulgurem

Dalmátské čufty s bulgurem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Žemli (rohlík) nakrájíme na plátky a zvlhčíme ji mlékem, dobře rozmělníme a pak vmícháme do mletého masa. Přidáme vejce, pepř, papriku a sůl Z masa utvoříme 8 válečků,…

Jemný tvarohový nákyp

Jemný tvarohový nákyp

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Žemle nebo toastový chléb pokrájíme nadrobno, posypeme cukrem, přelijeme mlékem a necháme chvíli stát. Tvaroh umícháme se žloutky, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou a…

Zelné závitky

Zelné závitky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Zelné závitky plněné mletým masem jsou oblíbená klasika, kterou dělávaly už naše babičky. Balíčky ze zelných listů skrývají plátek šunky a váleček šťavnatého, dobře…

poslirecept

70 min

1 2 3

Naposledy jste si prohlédli