Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 108 kJ / 1 460 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,77 g |
| Tuky | 147,45 g |
| Vláknina | 12,32 g |
| Cholesterol | 123 mg |
| Sodík | 2,82 g |
| Sůl | 7,00 g |
| Sacharidy | 21,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kotlety rozřízneme až ke kosti a rozevřeme.
Mírně osolíme a opepříme, pak jednu stranu natřeme utřeným česnekem, druhou hořčicí, na ni položíme plátek slaniny, kotletu uzavřeme a spojíme jehlami nebo párátky. Krok 2: Takto připravené kotlety posypeme na obou vrchních stranách vegetou a zprudka opečeme na sádle po obou stranách. Krok 3: Opečené kotlety přendáme na pekáč, posypeme nakrájenou cibulí, jalovcem, mírně podlijeme a dusíme do měkka. Krok 4: Zelí nakrájíme na nudličky a povaříme cca 20 – 30 minut v osolené vodě – zelí musí být měkké, ale křupavé. Pokud zůstalo hodně vody, slijeme ji a necháme tolik, aby zelí nebylo suché. Nezahušťujeme ho. Dochutíme octem, cukrem, případně ještě solí. Krok 5: Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a společně na sádle opečeme.
Takto opečenou směs přidáme k zelí, promícháme a společně prohřejeme.
Mírně osolíme a opepříme, pak jednu stranu natřeme utřeným česnekem, druhou hořčicí, na ni položíme plátek slaniny, kotletu uzavřeme a spojíme jehlami nebo párátky. Krok 2: Takto připravené kotlety posypeme na obou vrchních stranách vegetou a zprudka opečeme na sádle po obou stranách. Krok 3: Opečené kotlety přendáme na pekáč, posypeme nakrájenou cibulí, jalovcem, mírně podlijeme a dusíme do měkka. Krok 4: Zelí nakrájíme na nudličky a povaříme cca 20 – 30 minut v osolené vodě – zelí musí být měkké, ale křupavé. Pokud zůstalo hodně vody, slijeme ji a necháme tolik, aby zelí nebylo suché. Nezahušťujeme ho. Dochutíme octem, cukrem, případně ještě solí. Krok 5: Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a společně na sádle opečeme.
Takto opečenou směs přidáme k zelí, promícháme a společně prohřejeme.
Zveřejněno 7. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné kotlety s moravským zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j8VR
Moje poznámka
Plněné kotlety s moravským zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j8VR
Nejnovější recepty
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 19 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 1 hodinou
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 2 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 4 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 5 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 5 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 12 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 15 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 16 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 16 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 17 hodinami
Tématické fráze:
plněné kotlety,
kotlety plněné zelím,
plněná kotleta,
kotleta plněná zelím,
plněné kotlety se zelím,
plnene kotlety zelim,
plněny kotlet,
vepřové kotlety,
kotlety se zelim,
kotlety recepty se zelím,
plnena kotleta zelim,
kotlety,
kotleta se zelím,
maso plněné zelím,
kotlet plněný zelím,
recepty plněné kotlety,
plněnékotlety,
vepřové maso plněné zelím,
recept na plnene kotlety,
veprove kotlety na hobach
Suroviny:
kotleta,
slanina anglická,
hořčice plnotučná,
cibule,
česnek,
pepř,
vegeta,
jalovec,
sůl,
sádlo,
vegeta,
zelí červené,
slanina anglická vcelku,
cibule,
ocet,
cukr,
sůl
Komentáře (23)