Letní lilkové pizzy se zeleninou
Letní lilkové pizzy se zeleninou jsou lehkou a chutnou alternativou klasické pizzy, ideální pro horké letní dny. Namísto těsta se jako základ používají plátky lilku, které jsou doplněny čerstvou zeleninou, sýrem a bylinkami.
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájejte přibližně na 1 cm silné plátky - může to být podélně, jako na obrázku, nebo na kolečka pro menší kulaté pizzy.
Krok 2: Každý plátek z obou stran lehce nasolte a nechte asi 20 minut až půl hodiny vypotit.
Krok 3: Zvolenou zeleninu a houby nakrájejte na menší kousky, vložte do mísy, zalijte olivovým olejem, sušenými a najemno nasekanými čerstvými bylinkami, osolte a opepřete, lehce promíchejte a nechte marinovat.
Krok 4: Když je lilek hotový, osušte ho papírovou nebo plátěnou utěrkou a lehce z něj vymačkejte přebytečnou vodu. Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.
Krok 5: Přendejte na něj lilky, potřete olivovým olejem (nebo pro jednodušší nanášení v rovnoměrné vrstvě použijte olivový olej ve spreji) a vložte do trouby. Pečte 20 minut.
Krok 6: Poté plech vyndejte, lilky potřete rajčatovou omáčkou, bohatě poklaďte zeleninou (a tofu či mandlovým sýrem) a vraťte zpět do trouby. Pečte dalších 10 minut, či dokud se zelenina pořádně nerozvoní.
Krok 7: Podávejte ihned s čerstvými bylinkami, nesnědené kousky skladujte v lednici a dejte si je další den.
Zveřejněno 30. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Letní lilkové pizzy se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AgB1
Moje poznámka
Letní lilkové pizzy se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AgB1
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 5 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 6 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 14 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 14 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 1 hodinou
Fofr broskvový koláč
Martula před 1 hodinou
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 1 hodinou
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 2 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 2 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 2 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 2 hodinami
Banánové sušenky
Annanas před 2 hodinami
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 3 hodinami
Květáková polévka se zeleninou bez smetany
Topmoni před 3 hodinami
Tématické fráze:
pizza lilek,
zeleninová pizza,
zeleninová pizza recepty,
zeleninová pizza z lilku,
lilkove pizz,
pizza s květákem a zeleninou,
pizza s čerstvou zeleninou,
pizzy lilek
Suroviny:
lilek,
omáčka rajčatová,
rajče cherry,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
cuketa,
brokolice,
kapary,
olivy,
špenát,
kapusta,
kadeřávek,
žampióny,
koření italské bylinky,
tofu,
česnek,
šťáva citronová,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (9)