Letní lilkové pizzy se zeleninou
Letní lilkové pizzy se zeleninou jsou lehkou a chutnou alternativou klasické pizzy, ideální pro horké letní dny. Namísto těsta se jako základ používají plátky lilku, které jsou doplněny čerstvou zeleninou, sýrem a bylinkami.
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájejte přibližně na 1 cm silné plátky - může to být podélně, jako na obrázku, nebo na kolečka pro menší kulaté pizzy.
Krok 2: Každý plátek z obou stran lehce nasolte a nechte asi 20 minut až půl hodiny vypotit.
Krok 3: Zvolenou zeleninu a houby nakrájejte na menší kousky, vložte do mísy, zalijte olivovým olejem, sušenými a najemno nasekanými čerstvými bylinkami, osolte a opepřete, lehce promíchejte a nechte marinovat.
Krok 4: Když je lilek hotový, osušte ho papírovou nebo plátěnou utěrkou a lehce z něj vymačkejte přebytečnou vodu. Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.
Krok 5: Přendejte na něj lilky, potřete olivovým olejem (nebo pro jednodušší nanášení v rovnoměrné vrstvě použijte olivový olej ve spreji) a vložte do trouby. Pečte 20 minut.
Krok 6: Poté plech vyndejte, lilky potřete rajčatovou omáčkou, bohatě poklaďte zeleninou (a tofu či mandlovým sýrem) a vraťte zpět do trouby. Pečte dalších 10 minut, či dokud se zelenina pořádně nerozvoní.
Krok 7: Podávejte ihned s čerstvými bylinkami, nesnědené kousky skladujte v lednici a dejte si je další den.
Zveřejněno 30. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Letní lilkové pizzy se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AgB1
Moje poznámka
Letní lilkové pizzy se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AgB1
Nejnovější recepty
Líné koláče
Přidáno před 24 minutami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 14 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 14 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Broskvová marmeláda z DP
vojfrancezska před 35 minutami
Cuketová buchta
vojfrancezska před 41 minutami
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 8 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 9 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 10 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 11 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 12 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 12 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 14 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 15 hodinami
Tématické fráze:
pizza lilek,
zeleninová pizza,
zeleninová pizza recepty,
zeleninová pizza z lilku,
lilkove pizz,
pizza s květákem a zeleninou,
pizza s čerstvou zeleninou,
pizzy lilek
Suroviny:
lilek,
omáčka rajčatová,
rajče cherry,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
cuketa,
brokolice,
kapary,
olivy,
špenát,
kapusta,
kadeřávek,
žampióny,
koření italské bylinky,
tofu,
česnek,
šťáva citronová,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (9)