Kančí guláš po staročesku
V době lovecké sezóny se nejčastěji vaří kančí guláš. Tento recept je chuťově vyladěný k dokonalosti a provede vás podrobně úskalím přípravy tohoto zvěřinového pokrmu. S knedlíkem či těstovinami si na guláši výborně pochutnáte.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 934 kJ / 5 720 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 225,95 g |
| Tuky | 435,34 g |
| Vláknina | 47,25 g |
| Cholesterol | 958 mg |
| Sodík | 7,89 g |
| Sůl | 19,30 g |
| Sacharidy | 96,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pepř, jalovec, nové koření a bobkové listy dáme do hrnce. Přilijeme 1 l vody a vaříme 30 minut. Pak přidáme sůl a necháme vychladnout.
Krok 2: Zatím maso očistíme a nakrájíme na kostky cca 4x4 cm. Maso dáme do vychladlého nálevu a dáme do lednice minimálně přes noc (lépe 24 hodin) odležet.
Krok 3: Po této době maso vyndáme z nálevu a očistíme od koření. Osušíme.
Krok 4: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Smícháme s kmínem a troškou soli a dáme orestovat na rozehřáté máslo do tmavě zlatavé barvy.
Krok 5: Pak přidáme slaninu nakrájenou na malé kostičky a ještě asi 5 minut restujeme. Přidáme maso a ze všech stran ho necháme zatáhnout.
Krok 6: Přilijeme rum, červené víno a asi 10 minut podusíme. Pak přilijeme vývar, zastříkneme citronem a dusíme, dokud není maso měkké (asi 1,5-2 hodiny dle stáří masa).
Krok 7: Podle chuti dosolíme a dopepříme. Maso vyndáme z omáčky a necháme omáčku zredukovat.
Krok 8: Pak ji buď tyčovým mixerem rozmixujeme nebo uděláme z mouky a másla světlou jíšku a zahustíme.
Krok 9: Pak vložíme zpátky maso a prohřejeme. Podáváme s knedlíkem či těstovinami.
Zveřejněno 12. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí guláš po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9Rp
Moje poznámka
Kančí guláš po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9Rp
Nejnovější recepty
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 10 hodinami
Králík na rajčatech a olivách
Přidáno před 11 hodinami
Mleté maso po čínsku
Přidáno před 11 hodinami
Plněné okurky s kapií
Přidáno před 11 hodinami
Bramborovo-cibulový krém se slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Rizoto s tuňákem a sušenými rajčaty
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Malé housky nebo rohlíčky
Evculina84 před 4 hodinami
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 7 hodinami
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci
Kajkajak před 7 hodinami
Čočková polévka s párkem
Kajkajak před 9 hodinami
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 10 hodinami
Krkovička z trouby
bint2103 před 11 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Cadule před 11 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 11 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 11 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 12 hodinami
Tématické fráze:
jak naložit kančí maso,
jak naložit kančí maso na guláš,
kančí guláš,
naložení kančího masa,
recept na guláš z divokého kance,
kančí guláš z plece,
výborný kančí guláš,
top recepty kanči guláš,
kančí guláš apetit,
nalozeni kanciho masa na gulas,
gulas po starocesku,
kančí guláš z plecka,
recept na kančí guláš,
kančí guláš top,
jak naližit kančí maso,
top recepty na kančí guláš,
kančí guláš top recepty,
naložení masa na kanci guláš,
jak naložit maso na gulaš,
guláš kančí plecko
Suroviny:
plec kančí,
pepř černý,
jalovec,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
cibule,
kmín celý,
máslo,
slanina anglická,
rum,
víno červené suché,
vývar hovězí,
šťáva citronová,
mouka hladká,
máslo
Komentáře (9)
Kdo občas neopisuje recepty, ať metá kameny...
Obvykle stačí uvést zdroj a přidat doušku "upraveno"
No, jsou zde i takové, které opisují vlastní recepty a něco málo v nich "upraví"