Dančí ragú
Pojmem ragú rozumíme francouzský pokrm z nakrájeného masa s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. V dančím ragú se snoubí slaná a sladká chuť s lehce navinulou chutí ovocných zavařenin a červeného vína.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 532 kJ / 2 756 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 144,05 g |
| Tuky | 191,29 g |
| Vláknina | 30,55 g |
| Cholesterol | 550 mg |
| Sodík | 2,51 g |
| Sůl | 6,08 g |
| Sacharidy | 48,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme od blan a nakrájíme na kostky. Osolíme a opepříme.
Krok 2: Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Krok 3: Na sádle opečeme kořenovou zeleninu. Krátce na to přidáme slaninu.
Krok 4: Když se směs začne lehce připékat, přidáme cibuli.
Krok 5: Když i cibule začne zlátnout, vložíme do kastrolu dančí maso. Krátce ho opečeme, aby se zatáhlo.
Krok 6: Maso vyjmeme, přidáme mouku a zlehka opražíme.
Krok 7: Přidáme koření (koření můžeme vložit do čajového sítka, aby se lépe vyndávalo), rajčatový protlak a podlijeme vínem.
Krok 8: Vložíme zpět maso, podlijeme vývarem a zvolna dusíme do změknutí asi 2-3 hodiny. Vývar nebo vodu přiléváme dle potřeby.
Krok 9: Přibližně v polovině dušení přidáme brusinkový kompot a třešňovou marmeládu.
Krok 10: Když maso změkne, necháme vše pod pokličkou deset minut dojít nebo ragú necháme odležet do druhého dne.
Krok 11: Podáváme s knedlíky.
Zveřejněno 7. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dančí ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L28W
Moje poznámka
Dančí ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L28W
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 3 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 15 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 15 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 19 hodinami
Nivová pomazánka s ořechy a jablkem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový salát a kuřecí řízek
Bretik před 39 minutami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
KUKI1 před 1 hodinou
Košíčky plněné ořechovou náplní
Jarka72 před 2 hodinami
Povidlovník z odpalovaného těsta
KrisZaezemi před 3 hodinami
Halibut v bylinkách
brtna před 3 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Wikki před 4 hodinami
Kuře pečené v podmáslí
kimlo před 5 hodinami
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 14 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 18 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 19 hodinami
Tématické fráze:
dančí guláš,
recepty z daňčího masa,
ragu,
danči recepty,
daňčí maso,
ragů z daňka,
daňčí maso recepty,
daňčí ragú na víně,
daňčí,
dančí guláš recept,
ragú recept,
recept na danči maso,
recepty na daňčí maso,
dančí recept,
recept na ragu,
recept na daňčí guláš,
nejlepší guláš z daňčího,
recepty na dančí,
dančí guláš na červeném víně,
recept na danci
Suroviny:
maso dančí,
sádlo,
slanina,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
koření hřebíček,
skořice celá,
badyán,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
jalovec,
víno červené,
protlak rajčatový,
vývar masový,
kompot brusinkový,
marmeláda třešňová,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (15)