Moravské jitrnice
Jedním z lákadel zabíjačky jsou bezesporu výborné, masité, dobře vychucené a v přírodním střívku zašpejlované jitrnice. Ty moravské mají oproti českým jednu odlišnost. Jsou jen z masa bez přídavku pečené kynuté buchty.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 664 kJ / 5 178 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 950,77 g |
Tuky | 145,43 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,89 g |
Sodík | 2,55 g |
Sůl | 5,35 g |
Sacharidy | 16,43 g |
Postup přípravy
Po uvaření opláchneme ve studené vodě a rozložíme na desku, aby vychladly.
Zveřejněno 19. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravské jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ooB
Moje poznámka
Moravské jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ooB
Nejnovější recepty
Cuketová polévka
Přidáno před 56 minutami
Vymazlený hovězí guláš
Přidáno před 13 hodinami
Plněné papriky s rajskou
Přidáno před 15 hodinami
Krémové řezy s pudinkem a meruňkami
Přidáno před 16 hodinami
Zeleninová polévka s cuketou
Přidáno před 20 hodinami
Cottage pomazánka s pórkem a ředkvičkami
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kanellbular - skořicové šneky
zlataaak před 1 hodinou
Játrová omáčka
Wenaneta před 1 hodinou
Cuketové placičky
kimil před 3 hodinami
Fazolová kyselá polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Jablečný koláč s krupičkou
Ivcatkoo před 11 hodinami
Bábovka
Helenecka 21 před 11 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 13 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
horys před 15 hodinami
Vepřová kýta na smetaně
jtrecepty před 17 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
HanaS92 před 17 hodinami
Tématické fráze:
buchta do jitrnic,
pečená jitrnice v troubě,
jitrnice pečené v troubě,
buchta do jitrnic recept,
jitrnice a jelita recepty,
obchazka,
recept buchta do jitrnic,
jitrnice,
opečená jitrnice,
jitrnice recept,
pečené jitrnice v troubě,
jitrnice v troubě,
jitrnice a jelita recept,
jitrnice a jelita,
recept na buchtu do jitrnic,
polevka z jitrnice,
buchta na jitrnice,
pečená jitrnice,
pečené jitrnice a jelita,
buchty do jitrnic
Suroviny:
maso,
játra vepřová,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
koření nové koření mleté,
zázvor mletý,
česnek
Komentáře (28)
Víte ,že při čtení přízpěvků se člověk pobaví. Ale každý to dělá po svém způsobu.Rovněž nechápu, proč by se měly jitrnice vařit v jiné vodě. Zvládli jsme mnoho zabíjaček a vždy pár jitrnic uteklo do polévky ,stačí vyšší teplota . O to byla lepší polévka. Ale je to věc názoru a chutí. Kroupy jasně , jen do jelítek a do jitrniček se dělala buchta, která se namáčela.
Tento recept se mi líbí !!!
Milan P.
Do krvavničiek mierne oschlé žemle.
Ale my sme značne vzdialený kraj.
Ale takhle čistě masové bych asi ráda ochutnala
Ale prakticky ve všech receptech, které potkávám v různých kuchařkách, se jitrničky vaří ve vodě - proto jsem dopsala
No, já su z Moravy a dosud jsem měl za to, že žemle v jitrnicích jsou obvyklé spíše v Čechách...
Docela by mě zajímalo, kde na Moravě, třeba podle okresů, se do jitrnic dávají žemle?
Jinak mamka ani žemle nekupovala, u nás se pekla tzv. "buchta" do jitrnic
K receptu nejsou žádné komentáře.