Vepřová pečeně po valašsku
Jemná smetanová omáčka, ve které se snoubí chuť žampionů a vepřové pečeně. S knedlíkem se skvěle hodí na nedělní oběd. Je velmi snadná na přípravu. Zvlášť, pokud použijeme tlakový hrnec. Během hodinky bude pečeně hotová k podávání.
Postup přípravy
Krok 1: Plátky kotlety osolíme a opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
Krok 2: V tlakovém hrnci rozpustíme máslo, a na něm orestujeme kotletu. Přidáme nakrájené žampiony.
Krok 3: Zalijeme asi 400 ml vody, hrnec uzavřeme a vaříme cca 20 minut. V obyčejném hrnci bude vaření trvat déle.
Krok 4: Když je maso měkké, vyjmeme ho a odložíme stranou. Uchováváme v teple.
Krok 5: Omáčku zahustíme mlékem s rozmíchanou hladkou moukou a dobře provaříme.
Krok 6: V zakysané smetaně rozmícháme 1-2 lžíce horké omáčky, zabráníme tak sražení. Pak ji vlijeme do hrnce a pořádně promícháme.
Krok 7: Nakonec přidáme kopr a hrnec odstavíme. Můžeme dochutit octem a cukrem.
Krok 8: Podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 12. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová pečeně po valašsku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1lzR
Moje poznámka
Vepřová pečeně po valašsku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1lzR
Nejnovější recepty
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 1 hodinou
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 5 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 7 hodinami
Rychlovka ze staršího pečiva
Přidáno před 18 hodinami
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 2 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 2 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 2 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 3 hodinami
Bramborové knedlíky IV
Beruna před 4 hodinami
Žemlovka s jablky a tvarohem
jitule123 před 5 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Supak28 před 5 hodinami
Tématické fráze:
vepřová pečeně nejlepší recepty,
veprova pecene vcelku,
vepřová pečeně recepty,
vepřová pečeně,
veprová pečeně recept,
recepty z vepřové pečeně,
vepřová pečeně vcelku recept,
vepřová pečeně plátky nejlepší recepty,
veprove po valassku,
vepřová pečeně na smetaně,
vepřová pečeně top recepty,
vepřové plátky po valašsku,
vepřová pečeně vcelku recepty,
vepřové maso po valašsku,
recept z vepřové pečeně,
vepřová pečeně v celku,
vepřová pečeně v tlakovém hrnci,
vepřová pečeně plátky recept,
recept vepřová pečeně,
nejlepsi vepřova pečeně
Suroviny:
kotleta vepřová,
máslo,
žampióny,
smetana zakysaná,
mléko,
mouka hladká,
kopr čerstvý,
ocet,
cukr krystal,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (22)
Bylo to výborné, zítra to bude vynikající, protože se "prolnou chutě", jak říkají mistři kuchaři
Ale těším se na to
Na to se přesně hodí v Polsku prodávaný "schab" (kotleta v celku bez kosti)
K receptu nejsou žádné komentáře.