Jemné domácí houskové knedlíky
Recept na nejoblíbenější českou přílohu, houskové kynuté knedlíky, je popsán srozumitelně a podrobně i pro toho, kdo zatím nemá velké zkušenosti s vařením. Domácí houskové knedlíky se nám podle receptu se spoustou rad a vychytávek určitě podaří.
Suroviny pro 5 porcí
2 šišky - 20 plátků
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 250 kJ / 1 733 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,28 g |
| Tuky | 17,06 g |
| Vláknina | 15,60 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 832 mg |
| Sůl | 1,97 g |
| Sacharidy | 324,75 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné domácí houskové knedlíky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1jWZ
Moje poznámka
Jemné domácí houskové knedlíky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1jWZ
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 21 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 22 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 3 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 10 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 12 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 12 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 12 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 12 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 13 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 14 hodinami
Tématické fráze:
houskový knedlíky nadýchané,
knedlik houskovy,
houskové knedlíky,
domácí knedlík,
houskový knedlík bez droždí,
houskovy knedlik,
houskový knedlík s kypřícím práškem,
domaci knedliky,
houskové knedlíky recept,
domaci knedlik recept,
houskový knedlík recept,
domaci knedle,
houskové knedlíky od babičky,
houskový knedlík z polohrubé mouky,
houskové knedlíky s kypřícím práškem,
houskové knedlíky z polohrubé mouky,
jemný houskový knedlík,
domaci knedliky recept,
nadychany houskovy knedlik,
houskové knedlíky recepty
Suroviny:
droždí čerstvé,
mléko,
vejce,
mouka polohrubá,
rohlík,
sůl,
máslo
Komentáře (248)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Droždí používám vždy čerstvé, právě koupené. A ano, lze jej osolit a pak s ním pracovat.
Přeji šťastnou ruku při hledání receptů.
Takže rada pro ostatní, droždí se nikdy v základu nesolí, sůl zabíjí kynutí. Sůl se přidává až později když je hotový kvásek. Udělejte do mouky ďolík, odlijte z těch 250ml trochu lehce teplého mléka (ne moc teplého), do toho nadrobte droždí, zasypte trošku cukrem, protože to je pro droždí kámoš a ono se ho “nají”. Počkejte až vzejde kvásek (nabublá to) a pak pokračujte. Rozhodně droždí nikdy nesolte. Jak udělat kvásek je i v tom odkazu před bodem 2, co tu mají top recepty vložený a je tam přesně to jak nedělat chyby u kynutého těsta. ;)
Navíc jsem do těsta přidala víc mouky, protože i po pořádném zpracování hodně lepilo. Může to být moukou, ale nevím nevím. No a mám krásné knedlíky. 🙂
Dělám prakticky stejně, ale bez kvasnic
Sakra! Kdo porad resi, jestli se drozdi muze posolit nebo ne? Neni to jedno, kdyz vysledek je tak vynikajici?
Jen diky tomuhle receptu bych knedliky uz nikdy nekoupila
Jeste jednou dekuji za recept!