Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbové řízky

Sezónní dobrotu připravenou z vlastnoručně nasbíraných hub můžeme v ostatních obdobích roku zaměnit přípravou žampionů nebo hlívy. Vždy získáme chutné jídlo, které lze doplnit na talíři tatarskou omáčkou a bramborami.

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Syrové houby nakrájíme na 1 cm plátky, menší stačí přepůlit. Krok 2: Osolíme a obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném se solí, nakonec ve strouhance. Krok 3: Na mírném ohni smažíme dorůžova. Podáváme s bramborem a tatarkou.

TIP: Oblíbené recepty na houbovou smaženici

Zveřejněno 9. 9. 2008

Poznámka autorky Hella

Obalování hub si usnadníme tím, že mouku i strouhanku si dáme do igelitových sáčků. Lehkým potřesením sáčku máme obaleno najednou i několik kusů. Takto obalujeme i květák.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDql

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDql

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: miluji houbové řízky ale nemám takové houby jen sušené a dušené v mrazáku.:-K

Každý rok se těším na první lesní houby a kromě smaženice máme rádi i houby smažené jako řízek. Takže to jdou dvě jídla, která na začátku sezony dělávám jako první. V Beskydech je už letošní sezona zahájena. :-) :-K

Jana: Aspoň tam bude trochu masa.:-):-D<3

jestli se někdy nezřízeně přejím, tak právě houbovými řízečky:-D:yes: decentně si dám porci na dezertní talířek a pak jej ještě dvakrát naplním:-p prostě hrůza, ale udělám to zas:yes:

Zrovna jsem dosmažila houby, většinou to jsou celé hlavičky. Posypávám zespodu ještě drceným kmínem a přesně jako ty obaluji pomocí sáčků;-). Přidávám foto.

Vtipné, ale červíci se v houbách líhnou z vajíček, která do nich naklade létající hmyz. Jsou to vlastně larvičky.

No to je věc názoru. V mouce se to obaluje proto, aby na houbě drželo vejce a to pak drželo tu strouhanku. Bez mouky větsinou vejce z houby sklouzne a strouhanky se přichytí méně. Ale někdo to tak může mít radši, někdo zase si udělá z mouky a vejce rovnou těstíčko, možností je spousta.

Houbové řízky obaluji jen ve vajíčku a strouhánce. Jsou lepší než v trojobalu.

Udelal jsem podle navodu a povedlo se (jen to chtelo vic soli)

Hmmm, to vypadá skvěle :-)

Václave, díky za fotky! Je vidět, že nejsi žádný troškař!

Tématické fráze:
řízky z hub, rizky z bedly, houbový řízek, obalovane houby, smažené řízky z hub, houbové řízky v těstíčku, obalované bedly, řízek z hub, smažené houbové řízky, řízky z bedel, řízek z bedly, bedla jako rizek, houby jako řizek, bedla řizky, smažení hub, řízky z hub recept, bedla řízek, obalování hub, řízky z hřibů, houby jako řízky

Suroviny:
houby, vejce, mouka hladká, strouhanka, sůl, tuk na smažení

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu