Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 729 kJ / 3 042 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 184,44 g |
| Tuky | 228,00 g |
| Vláknina | 26,30 g |
| Cholesterol | 527 mg |
| Sodík | 4,10 g |
| Sůl | 10,05 g |
| Sacharidy | 42,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Panenku nakrájíme na zhruba 10 cm špalíky, šalotku na drobno, hlívu očistíme pokrájíme na 1 cm proužky, petrželku nasekáme na drobno.
Krok 2: Slaninu vyskládáme na prkénko vedle sebe tak, aby se lehce překrývala, osolíme, opepříme, posypeme bylinkami a potřeme hořčicí. Na takto připravenou slaninu položíme špalík panenky, opatrně smotáme a zajistíme provázkem. Stejně připravíme i ostatní špalíky panenky.
Krok 3: Rozpálíme pánev, dáme trochu oleje a panenku ve slanině opečeme ze všech stran dozlatova. Přendáme ji do rozpálené trouby a dáme na zhruba 8-10 minut dopéct.
Upečenou panenku necháme pár minut odpočinout a mezi tím uděláme ragú. Krok 4: Na másle restujeme šalotku jen do sklovita, přidáme hlívu, trochu opečeme, přilijeme víno a zredukujeme tak na polovinu. Krok 5: Vlijeme smetanu, osolíme, opepříme a přidáme petrželku. Krok 6: Hotové ragú servírujeme s panenkou nakrájenou na plátky a s přílohou, např. s máslovými brambory.
Upečenou panenku necháme pár minut odpočinout a mezi tím uděláme ragú. Krok 4: Na másle restujeme šalotku jen do sklovita, přidáme hlívu, trochu opečeme, přilijeme víno a zredukujeme tak na polovinu. Krok 5: Vlijeme smetanu, osolíme, opepříme a přidáme petrželku. Krok 6: Hotové ragú servírujeme s panenkou nakrájenou na plátky a s přílohou, např. s máslovými brambory.
Zveřejněno 8. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová panenka v slaninovo-bylinkovo-hořčičném kabátě a ragú z hlívy ústřičné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2mvj
Moje poznámka
Vepřová panenka v slaninovo-bylinkovo-hořčičném kabátě a ragú z hlívy ústřičné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2mvj
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 6 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 7 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 9 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 10 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 11 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 13 minutami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 2 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 2 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 2 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 2 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 2 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 3 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 3 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 3 hodinami
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 3 hodinami
Tématické fráze:
vepřová panenka,
vepřová panenka recepty,
vepřová panenka nejlepší recepty,
panenka s omackou z hlívy,
ragú z hlívy,
recepty z vepřové panenky,
veprova panenka s hlívou ústřičnou,
veprova panenka ve slaninovem kabatku a hliva ustricna,
špalky z vepřové panenky,
hlíva ústřičná s vepřovou panenkou,
recepty na veprovou panenku,
panenka s hlivou ustricnou,
panenka s omáčkou s hlívy ústřičné,
recept na veprovou panenku,
panenka z s hlívou ústřičnou,
recept na veprovou panenku s bylinkami,
vepřové panenka s omáčkou z hlívy,
hlíva ragů,
vepřová pane ka+hlíva,
recept na špalíky z panenky
Suroviny:
panenka vepřová,
slanina,
hořčice hrubozrnná,
bazalka čerstvá,
olej,
sůl,
pepř bílý mletý,
hlíva ústřičná,
máslo,
cibule šalotka,
smetana ke šlehání,
petrželka,
víno bílé,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (18)
Neměla jsem panenku, zato hlívu ano ,
P.S. vyslala jsem právě manžela pro panenky .Ale v pátek už asi nebudou mít
krásné, jako vždy od Vás
Máte pravdu, měla jsem tam aspon trošku dát