Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví

K pomalému pečení se hodí jakýkoliv druh masa, i vepřová plec. Díky dlouhému pečení při nízké teplotě bude maso šťavnaté a měkké tak, že se začne rozpadat na vlákna. Když s ním společně upečeme brambory a mrkev, získáme skvělou přílohu.

Hodnocení receptu je 4,8 (116×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 230 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 200 min

230 min (30 min příprava + 200 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 878 kJ /
1 644 kcal
Bílkoviny225,18 g
Tuky56,21 g
Vláknina11,75 g
Cholesterol 715 mg
Sodík 972 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy40,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a osušené maso nasolíme a opepříme. Svážeme potravinářským provázkem, aby dostalo tvar válečku. V pekáčku rozpustíme sádlo a maso zprudka opečeme ze všech stran. Přidáme na měsíčky nakrájenou čerstvou cibuli, sušenou cibuli, oloupané celé stroužky česneku a kmín. Krok 2: V pivu rozmícháme hořčici a maso jím podlijeme. Přiklopíme víkem a pečeme na 150 °C přibližně 2 hodiny. Neodkrýváme. Krok 3: Mezitím připravíme brambory a mrkev. Po 2 hodinách maso obrátíme, přidáme mrkev nakrájenou na větší kousky a brambory. Přikryjeme a pečeme další hodinu. Pokud je třeba, podlijeme maso horkou vodou. Krok 4: V této fázi už maso občas přeléváme výpekem. 15 minut před koncem pečeni odkryjeme, teplotu zvýšíme a dopečeme na barvu. Hotové necháme 15–20 minut odpočinout.

TIP: Oblíbené recepty s pivem

Zveřejněno 23. 7. 2016

Poznámka autorky mika59

Chtěla jsem dát více cibule, ale nebyla. A tak jsem dala tu sušenou, myslím, že to výrazně dobře ovlivnilo výslednou chuť šťávy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rlRk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rlRk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tohle je moc dobré jídlo, ale trošku se bojím, že někoho odradí to prudké opékání ze začátku. Dobrá zpráva je, že to není potřeba! Plec je šťavnatá a měkoučká i když ji šoupnete rovnou do pekáčku – důležité je pomalé pečení a nezapomenout na kousek sádla, jinak je to brnkačka :).

Jinak já na prvních dvacet minut nastavím troubu na 200 stupňů (horkovzduch), teprve potom ztlumím na 150.

Brambory jsem dopekal na sólo. A dochucoval..

Určitě vyzkouším, pořídila jsem na chatu multifunkční hrnec, tak hledám recepty ve stylu " vše do jednoho hrnce :-D ;-)

Vyskúšal som, výborné to bolo, vďaka za recept! Dovolil som si pridať foto. :yes:

danstav: To jsem ráda, že chutnalo. Moc děkuji :-K:-K

Chutnalo celé rodině :yes:

KatchaKK: Moc děkuji za vyzkoušení a důvěru..:-K:-K

Vynikající ????

OK1AMF: Děkuji za vyzkoušení a pěkné fotky.:-K:-K

Plecko jsem navíc prošpikoval a před zabalením jsem špek ještě vložil dovnitř. Velice jsem si pochutnal, děkuji za inspiraci.:yes:

BarboraMagdalena: Děkuji za vyzkoušení a zprávu. Jsem moc ráda, že chutnalo..:-K:-K

Dnes jsem vyzkoušela, výsledek je skvělý. Děkuji za recept.

Dělala jsem znovu téměř po roce, tentokrát už dle receptu se sušenou cibulí a také navíc s fazolovými lusky. Příště zkusím dát více hořčice nebo použiji dijonskou, třeba to bude zase trochu jiné:yes:

Uvařila jsem a nebylo vůbec špatné, sosík byl výborný, jen příště brambory nakrájím na čtvrtky, kulaté se dělaly hodně dlouho. Nejdříve jsem upekla maso, pak vyndala a v sosu uvařila brambůrky. Nakonec jsem vše přendala na plech (měla jsem toho opravdu hodně) a zapekla pro barvu. Piva mohu dát pro příště i o trochu více. Díky za recept :-K

Tématické fráze:
vepřové plecko pečené recepty, vepřová plec pečená v celku, pecena veprova plec, veprova plec, pečené vepřové maso v celku, veprova plec pecena, pomalu pečené vepřové maso, pečené plecko v celku, veprova plec recepty, pomalu pečené vepřové plecko, pecené plecko, plecko recepty, vepřové plecko recepty, pečené vepřové plecko, vepřové v mrkvi, pomalu pečené maso, vepřová pečeně pečená v celku, pečená plec, pomalu pečené plecko, vepřová plec s mrkví

Suroviny:
plec vepřová, cibule, cibule sušená, česnek, pivo světlé, hořčice, sádlo, kmín celý, sůl, pepř mletý, brambory, mrkev

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu