Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prsíčka s mrkví a brokolicí

Rychlé a snadné jídlo plné zeleniny a libového kuřecího masa ocení i ti, kteří si hlídají linii. Zelenina je lehce okořeněná a podušená s masem do měkka. S dušenou rýží vytvoří chutnou večeři pro celou rodinu.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lantea

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 049 kJ /
490 kcal
Bílkoviny90,15 g
Tuky4,35 g
Vláknina11,95 g
Cholesterol 193 mg
Sodík 368 mg
Sůl0,89 g
Sacharidy16,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na kostičky. Mrkve očistíme a nakrájíme na kolečka. Brokolici omyjeme a nakrájíme na jemno. Krok 2: V pánvi rozehřejeme olej a vše do pánve vložíme. Přidáme sůl, drcený kmín a špetku zázvoru, tymiánu a bazalky. Krok 3: Přiklopíme pokličkou a necháme dusit přibližně 30 minut, až zelenina změkne. Poté odkryjeme a asi 5-10 minut vydusíme tekutinu. Krok 4: Podáváme s dušenou Basmati rýží.

TIP: Jak uvařit rýži Basmati

Zveřejněno 27. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E1wk

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E1wk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborné. Děkuji za chutný recept. :yes:

Brokolici jsem přidala později, máme ji rádi křupavější - ale jinak super pokrm pro dceru na zítřejší oběd...všechno má ráda. Trošku jsem přichutila česnekem, ale celkem nepatrně. Posílám bodík a obrázky.:-)

Ano máte v podstatě pravdu, brokolice se hodně integruje do pokrmu a kromě chuti tam výrazně viditelná nezůstane, což považuji za výhodu, neb tímto krmím dítě.:-)

Brokolici nakrájet najemno a dusit 30 minut:-? No to bude rovnou omáčka ne:-?

Tématické fráze:
kuřecí prsíčka s brokolicí, dusena mrkev s brokolici, kuřecí čína s brokolicí, kuřecí prsíčka recepty, čína s brokolicí, kureci maso s mrkvi a brokolici, brokolice recepty, kuřeci prsíčka, kuřecí prsíčka s brokolicí recepty, mrkev s brokolicí, pečené kuřecí prsíčka s mrkví, kuřecí cina s mrkvi, krůtí prsíčka s brokolicí, kuřecí prsa s mrkví, kureci na mrkvi a brokolicí, kuřecí s mrkví a brokolici, kuřecí prsa s brokolicí mrkev, kuřecí s brokolicí, kuře na mrkvi, kuřecí v mrkvi

Suroviny:
prsa kuřecí, mrkev, brokolice, olej, kmín drcený, zázvor mletý, tymián, bazalka čerstvá, sůl

Přidat fotografie receptu